Emirul Qatarului face a doua vizită în Arabia Saudită

Publicat:

Emirul statului Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani, a sosit luni în Arabia Saudită, a doua sa vizită de când cele două ţări şi-au reluat relaţiile diplomatice în ianuarie, după trei ani de tensiuni, notează AFP, potrivit agerpres.

Prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, conducătorul de facto al regatului saudit, l-a primit omologul din Qatar în staţiunea Jeddah, la Marea Roşie, potrivit unui comunicat difuzat media de stat.


Citește și: Adolescenţii americani vor fi vaccinaţi cu Pfizer/BioNTech

Această vizită, la invitaţia Arabiei Saudite, a fost destinată analizării relaţiilor bilaterale şi altor subiecte de “interes comun”, a indicat la rândul său agenţia oficială Qatar News.

Arabia Saudită şi aliaţii săi şi-au întrerupt relaţiile diplomatice cu Qatarul în iunie 2017, acuzat că este prea apropiat de Iran şi că sprijină grupuri islamiste radicale, lucru pe care Doha l-a negat întotdeauna.

Vezi și: Israelul a bombardat violent Gaza – VIDEO

În ianuarie, aceste ţări au fost de acord să-şi reia relaţiile după o intensă activitate diplomatică a administraţiei fostului preşedinte american Donald Trump.

Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani a vizitat prima dată Arabia Saudită în ianuarie pentru un summit cu prinţul moştenitor saudit, care a permis Qatarului să îşi recapete locul în regiune. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.