X

Emirul Qatarului face a doua vizită în Arabia Saudită

Emirul statului Qatar, Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani, a sosit luni în Arabia Saudită, a doua sa vizită de când cele două ţări şi-au reluat relaţiile diplomatice în ianuarie, după trei ani de tensiuni, notează AFP, potrivit agerpres.

Prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, conducătorul de facto al regatului saudit, l-a primit omologul din Qatar în staţiunea Jeddah, la Marea Roşie, potrivit unui comunicat difuzat media de stat.

Citește și: Adolescenţii americani vor fi vaccinaţi cu Pfizer/BioNTech

Această vizită, la invitaţia Arabiei Saudite, a fost destinată analizării relaţiilor bilaterale şi altor subiecte de “interes comun”, a indicat la rândul său agenţia oficială Qatar News.

Arabia Saudită şi aliaţii săi şi-au întrerupt relaţiile diplomatice cu Qatarul în iunie 2017, acuzat că este prea apropiat de Iran şi că sprijină grupuri islamiste radicale, lucru pe care Doha l-a negat întotdeauna.

Vezi și: Israelul a bombardat violent Gaza – VIDEO

În ianuarie, aceste ţări au fost de acord să-şi reia relaţiile după o intensă activitate diplomatică a administraţiei fostului preşedinte american Donald Trump.

Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani a vizitat prima dată Arabia Saudită în ianuarie pentru un summit cu prinţul moştenitor saudit, care a permis Qatarului să îşi recapete locul în regiune. 

Tags: Arabia sauditaJeddahMarea RosieMohammed bin SalmanqatarSheikh Tamim bin Hamad Al-Thani
Categorii: Sinteze