Epava transatlanticului Titanic va putea fi vizitată contra unei sume de 100.000 de dolari de persoană

Publicat:

Cercetătorii și oamenii pasionați de explorări subacvatice vor putea vizita, din 2019, epava transatlanticului Titanic, contra sumei de 100.000 de dolari de persoană, potrivit cbs.com, scrie Mediafax.

Reprezentanții companiei OceanGate au reușit să ajungă, cu ajutorul unui submarin, numit Titan, la adâncimea la care se află epava, aproape 4.000 de metri.


Citește și : Un nepot al lui Fethullah Gulen a fost condamnat la ani grei de închisoare în Turcia

Echipa a petrecut șase luni pentru a perfecționa sistemul de transport, în largul coastelor Bahamas. Stockton Rush, CEO și cofondator al OceanGate, a reușit să facă scufundarea completă în aproximativ șapte ore.

Titan, care poate găzdui maximum trei pasageri și doi membri ai echipajului, va fi folosit în expedițiile Titanic Survey programate de companie în 2019. Compania plănuiește să organizeze șase tururi ale epavei anul viitor.

Prețul unei astfel de expediții va fi de 105.129 de dolari de persoană, fiind echivalentul unui bilet la clasa I pentru cursa inaugurală a Titanicului, luând în considerare evoluția prețurilor, potrivit The Lewiston Tribute.

Citește și : Trump îi urează numai de bine fostului său consilier, Michael Flynn

Transatlanticul Titanic s-a scufundat în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, după ce s-a ciocnit de un aisberg în nordul Oceanului Atlantic, în timpul călătoriei sale inaugurale, de la Southampton (Marea Britanie) la New York (Statele Unite). Proprietate a companiei White Star Line, Titanicul era cel mai mare pachebot din epoca sa. Construit în şantierele navale din Belfast, Titanicul s-a scufundat în decurs de trei ore, făcând circa 1.500 de victime, dintre cei aproximativ 2.200 de pasageri. Epava sa se află pe fundul oceanului, la o adâncime de 3.800 de metri.

Epava a fost descoperită în 1985.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Subvenții mai accesibile pentru agricultori

Subvenții mai accesibile pentru agricultori Guvernul propune condiții de subvenționare mai avantajoase pentru agricultori. Un set de înlesniri privind subvenționarea în agricultură și mediul rural...

Moldova este ţinta a sute de atacuri cibernetice, iar pagubele sunt masive

Moldova este ţinta a sute de atacuri cibernetice, iar pagubele sunt masive În doar jumătate de an, instituția responsabilă de securitatea cibernetică a R. Moldova...

Interpol Moldova va avea în frunte un șef interimar

Interpol Moldova va avea în frunte un șef interimar În fruntea Biroului Interpol Moldova urmează să fie numit un șef interimar după ce Viorel Țentiu,...

Sute de pachete cu țigări au fost camuflate în trenul Chișinău-București

Sute de pachete cu țigări au fost camuflate în trenul Chișinău-București Polițiștii de frontieră și vameșii au depistat 420 pachete de țigări în trenul Chișinău-București....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.