Episcopia de Bălți a organizat ‘Concursul de Eseu la Istorie’: șase elevi au fost premiați

Publicat:

Șase elevi din Republica Moldova, care au participat la concursul de eseuri cu tema: „Marea Unire din 1918: impact social, economic și spiritual”, au fost premiați. De Ziua României, Preasfințitul Antonie, Episcopul de Bălți al Mitropoliei Basarabiei a înmânat premiile tinerilor.

Potrivit Preasfințitului Antonie, Episcopul de Bălți, scopul concursului este de a încerca să ajutăm tinerii să se aplece asupra trecutului neamului nostru și, în acest fel, să devină mai buni cunoscători a istoriei neamului românesc.


Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

În acest an, în cadrul concursului au participat un număr record de tineri. Iar elevii care au demonstrat că sunt cei mai buni în cunoașterea istoriei neamului, au fost premiați.

În acest an au participat un număr record de tineri.

„Avem un număr record de elevi din nordul Republicii Moldova, și nu doar care au participat la acest concurs. Avem și lucrări din Ungheni, și din Chișinău. Am selectat din toate 320 de lucrări cele care au fost cele mai bune”, Lidia Padureac, conf. univ. USARB.

Toți participanții în cadrul concursului au dat dovadă de competențe foarte bine dezvoltate din punct de vedere istoric, au avut o atitudine bună, majoritatea lucrărilor fiind scrise bine, structurate.

Corina Copacinschi este elevă în clasa a X-a la liceul teoretic Mihai Eminescu din Bălți. Tânăra a participat pentru prima oară la un asemenea concurs și s-a clasat pe primul loc. Aceasta spune că a fost o oportunitate inedită de a pune la încercare capacitățile sale de cunoaștere a istoriei neamului. Concursul i-a dezvoltat analiza critică a tuturor proceselor care s-au întâmplat și ea spune că a rămas doar cu emoții plăcute în urma concursului.

Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

„Concursul de Eseu la Istorie” s-a desfășurat, în perioada 13 – 20 noiembrie și este deja la cea de-a patra ediție.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șoferul Evgheniei Guțul a rămas fără permis de conducere (Surse NM)

Șoferul Evgheniei Guțul a rămas fără permis de conducere (Surse NM) Potrivit surselor NewsMaker, șoferul bașcanei Găgăuziei, Evghenia Guțul a rămas fără permis. Poliția din...

Jocurile Olimpice de la Paris: Lotul Olimpic al R.Moldova va avea în componența sa cinci reprezentanți ai atletismului

Jocurile Olimpice de la Paris: Lotul Olimpic al R.Moldova va avea în componența sa cinci reprezentanți ai atletismului În seara zilei de 2 iulie, Federația...

Stamate: Membrii CSM au atras prea multă atenție la postările de pe rețelele ale magistratei Sanduța

Stamate: Membrii CSM au atras prea multă atenție la postările de pe rețelele ale magistratei Sanduța Deputata Olesea Stamate susține că membrii Consiliului Superior al...

Avertisment: România trebuie să se pregătească de o pană de curent uriașă

Avertisment: România trebuie să se pregătească de o pană de curent uriașă Vremea extremă din ultima perioadă a readus în discuție pericolul unei pene majore...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.