‘Erasmus+’ intră în Republica Moldova

Publicat:

Erasmus+‘ intră în Republica Moldova

Erasmus+, programul UE pentru educație, formare, tineret și sport, a lansat un noul apel pentru propuneri de proiecte 2024, având un buget total de 4,3 miliarde euro disponibile pentru anul care vine, inclusiv pentru proiecte cu participarea instituțiilor din Republica Moldova.

În perioada decembrie 2023 – februarie 2024, Oficiul Național Erasmus+ Moldova, în colaborare cu Delegația UE și MEC, organizează o Campanie Națională de Informare privind noul apel și oportunitățile Programului Erasmus+, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Ce ar însemna unirea R. Moldova cu România? – Stiripesurse.md

Noul buget este de 26,2 miliarde euro, dublu față de perioada anterioară (2014-2020), susținut și de 2,2 miliarde euro din instrumentele externe ale UE.

Noul Program Erasmus+ deschide oportunități pe plan internațional pentru peste 12 milioane persoane. Incluziunea rămâne un principiu de bază al Programului Erasmus+. În plus, Erasmus+ își propune să sprijine tranzițiile verzi și digitale, dar, în același timp, să încurajeze cetățenia activă, și participarea tinerilor la viața democratică.

Erasmus+‘ intră în Republica Moldova

Primele sesiuni de informare vor fi organizate după cum urmează:

14 decembrie 2023 – pentru cadre universitare la Academia de Studii Economice a Moldovei.

19 decembrie 2023 – pentru cadre didactice din învățământul profesional tehnic la Centrul de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”.

20 decembrie 2023 – pentru studenți la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Evenimentul include prezentări despre mobilități internaționale, consolidarea capacităților în învățământul superior și educație, proiectele Erasmus Mundus Joint Masters și Jean Monnet. Adresat instituțiilor și tinerilor, sesiunile oferă detalii despre finanțare și implicațiile programului Erasmus+, o inițiativă cu peste trei decenii de succes în Uniunea Europeană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.