Erdogan l-a ‘felicitat’ pe Putin şi s-a oferit din nou să medieze în conflictul cu Ucraina

Publicat:

Erdogan l-a ‘felicitat’ pe Putin şi s-a oferit din nou să medieze în conflictul cu Ucraina

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a “felicitat” luni pe omologul său rus Vladimir Putin pentru realegerea sa în fruntea ţării şi s-a oferit din nou să medieze în conflictul cu Ucraina, a anunţat preşedinţia turcă, transmite AFP. La rândul său, şeful diplomaţiei ruse a atenţionat împotriva unui “risc de proliferare” a conflictului în regiune.

Preşedintele Erdogan a estimat într-un apel telefonic că “evoluţia pozitivă a relaţiilor dintre Turcia şi Rusia va continua şi a declarat că Turcia este gata să-şi asume un rol de facilitator pentru a determina (Rusia) să vină la masa negocierilor cu Ucraina”, potrivit unui comunicat al preşedinţiei de la Ankara, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Galbur: „Reunificarea cu România – unica soluție”

Şefului statului turc, care de la debutul războiului din Ucraina încearcă să menţină relaţii bune atât cu Kievul cât şi cu Moscova, şi-a oferit în mai multe rânduri serviciile de mediator pentru o reglementare negociată a conflictului dintre cele două ţări care au, la fel ca Turcia, ieşire la Marea Neagră. La începutul lui martie Erdogan l-a primit la Istanbul pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, o deplasare a preşedintelui rus Vladimir Putin în Turcia prevăzută pentru 9 februarie fiind însă anulată.

Şeful diplomaţiei turce, Hakan Fidan, a subliniat la rândul său luni seara pe postul privat de televiziune CNN Turk că războiul din Ucraina “trebuie să înceteze”.

Citește și: Condițiile moderne de trai au ajuns la Cociulia

“De ambele părţi zeci de mii de mame îşi îngroapă copiii. Cele două părţi nu au decât foarte mult de pierdut şi nimic de câştigat”, a insistat el, adăugând că se teme de un “risc de proliferare” a conflictului în regiune.

A vorbi de “trupe europene, de ameninţare nucleară, toate acestea sunt periculoase”, a notat el. “Turcia este una dintre puţinele ţări din NATO care cer pacea. Preşedintele nostru cere pacea”, a mai spus ministrul de externe turc.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rușii au lovit Odesa cu rachete balistice, opt persoane au fost rănite, Academia Kivalov este în flăcări – OVA

Rușii au lovit Odesa cu rachete balistice, opt persoane au fost rănite, Academia Kivalov este în flăcări – OVA Pe 29 aprilie, ocupanții ruși au...

Un bărbat în vârstă de 57 de ani a decedat subit pe o stradă din centrul capitalei

Un bărbat în vârstă de 57 de ani a decedat subit pe o stradă din centrul capitalei Un bărbat în vârstă de 57 de ani...

SUA, cel mai mare donator al R.Moldova: De la invazia Rusiei în Ucraina, țara noastră a primit un nou ajutor de peste 774 de...

SUA, cel mai mare donator al Republicii Moldova Statele Unite ale Americii continuă să se califice ca cel mai mare donator al Republicii Moldova, oferind...

Moldovagaz propune calcularea noilor tarife un preț mediu anual de achiziție a gazelor

Moldovagaz propune calcularea noilor tarife un preț mediu anual de achiziție a gazelor Compania Moldovagaz a propus ANRE să ia în calcul la calcularea noilor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.