Erdogan participă la cel mai mare miting de campanie din acest an electoral, la Istanbul

Publicat:

Aflat la putere în Turcia de mai bine de 20 de ani, preşedintele Recep Tayyip Erdogan se pregăteşte pentru cel mai dificil scrutin de până acum din întreaga sa carieră politică şi va participa duminică, la Istanbul, la cel mai mare miting de campanie din acest an electoral, înaintea alegerilor din 14 mai, transmite dpa, potrivit agerpres.  

Erdogan, care s-a văzut nevoit recent să ia o pauză de la campania sa de realegere din cauza unor probleme de sănătate, a revenit pe scena politică săptămâna trecută. La fel ca în trecut, Erdogan vizează opoziţia cu o gamă largă de acuzaţii, comentează dpa, care adaugă că preşedintele în exerciţiu şi-a acuzat oponenţii, printre altele, că sunt împotriva Islamului sau că au legături cu teroriştii.


Citește și : Ucraina susţine că ruşii au folosit muniţie cu fosfor la Bahmut – VIDEO

Duminică, Erdogan urmează să inaugureze “al cincilea cel mai mare parc din lume”, cu o suprafaţă de 2 milioane de metri pătraţi, la Aeroportul Atatürk din Istanbul, care în prezent este în parte o zonă publică de recreere, potrivit agenţiei de stat Anadolu.

Agenţia dpa a relatat că, sâmbătă, membrii cabinetului lui Erdogan s-au grăbit să le ceară susţinătorilor preşedintelui să participe la mitingul planificat să se desfăşoare la Istanbul.

Localnicii sunt chemaţi “să facă istorie” la evenimentul care reprezintă o pregătire pentru iminenta “victorie” la alegerile prezidenţiale şi legislative, a declarat ministrul planificării urbane, Murat Kurum, reporterilor în Istanbul.

Scrutinul va fi “un punct de cotitură istoric” pentru democraţia turcă, a apreciat un consilier al lui Erdogan, Numan Kurtulmus, care l-a însoţit pe Kurum.

Istanbulul are o importanţă deosebită pentru Erdogan, dat fiind că aici şi-a început cariera politică, mai întâi în calitate de primar, la începutul anilor 1990, devenind apoi premier şi ulterior preşedinte.

Citește și : Ucraina anunţă că a doborât o rachetă supersonică rusă Kinjal cu ajutorul sistemului american Patriot

Totuşi, în 2019, partidul său a pierdut în faţa opoziţiei laice în Istanbul şi în capitala Ankara.

Pentru scrutinul de la jumătatea lunii mai, partidele de opoziţie s-au raliat într-o alianţă formată din şase partide, condusă de candidatul comun Kemal Kilicdaroglu, dat de sondajele de opinie drept câştigător, dar cu o marjă foarte redusă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.