Erdogan pleacă în Rusia să se întâlnească cu Putin

Publicat:

Preşedinţii turc Recep Tayyip Erdogan şi rus Vladimir Putin se vor întâlni luni pentru a discuta despre Siria, au anunţat vineri responsabili turci, în contextul în care Ankara depune eforturi pentru instituirea unui armistiţiu în provincia rebelă Idlib (nord-vest), informează AFP, conform agerpres.

‘Preşedintele Erdogan se va întâlni din nou luni cu preşedintele Putin’, a declarat ministrul de externe turc Mevlüt Cavusoglu. Un înalt responsabil turc a precizat ulterior pentru agenţia franceză de presă că această întâlnire va avea loc la Soci, o staţiune balneară pe coasta rusă a Mării Negre.


Citeşte şi: Probleme mari la reţeaua de gaze din Boston. Zeci de explozii şi incendii au dus la rănirea mai multor oameni – VIDEO

Cei doi lideri s-au întâlnit săptămâna trecută în cadrul unui summit consacrat Siriei, care a fost organizat de omologul lor iranian Hassan Rouhani la Teheran.

În cadrul acestui summit, Erdogan a încercat fără succes să-i convingă pe cei doi omologi ai săi să declare o încetare a focului în provincia Idlib, unde forţele regimului de la Damasc, sprijinit de Moscova şi Teheran, sunt se pare pe punctul de a lansa o ofensivă.

Regiunea Idlib este ultimul bastion al opoziţiei armate faţă de preşedintele Bashar al-Assad, dar aceasta este controlată în proporţie de 60% de către gruparea jihadistă Hayat Tahrir al-Sham (HTS), fosta ramură a Al Qaida în Siria.

‘În problema combaterii organizaţiilor teroriste la Idlib noi suntem pregătiţi să cooperăm cu toată lumea’, a declarat Cavusoglu vineri.

‘Dar a ucide fără discriminare civili, copii şi femei sub pretextul luptei împotriva unei organizaţii teroriste nu este uman’, a adăugat el.

Citeşte şi: Un bărbat a intrat cu maşina în mai mulţi oameni dintr-un orăşel francez

Turcia, care îi susţine pe rebeli, consideră că o ofensivă de mare amploare împotriva Idlib, provincie situată în apropiere de frontiera sa, va provoca un nou aflux de refugiaţi pe teritoriul său, în timp ce găzduieşte deja peste 3 milioane de sirieni.

Aproximativ trei milioane de persoane, dintre care jumătate sunt deja strămutate din alte părţi ale Siriei, locuiesc în Idlib şi în zonele insurgente învecinate, potrivit ONU.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.