X

Erdogan speră să-i aducă faţă în faţă pe Putin şi Zelenski

Înregistrarea de progrese în discuţiile dintre negociatorii din Ucraina şi Rusia, care încep marţi la Istanbul, ar deschide calea către o întâlnire între liderii celor două ţări, le-a transmis preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan celor două delegaţii înaintea convorbirilor, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Într-o intervenţie difuzată în direct de posturile de televiziune turce, Erdogan a spus că este timpul ca discuţiile să ducă la rezultate concrete şi a cerut o încetare a focului imediată în Ucraina.

Citeşte şi: Hunter Biden a ajutat la obținerea milioanelor de dolari pentru finanțarea unui program militar de cercetare biotehnologică din Ucraina – Black News

”Cele două părţi au îngrijorări legitime, este posibil să se ajungă la o soluţie acceptabilă pentru comunitatea internaţională. Depinde de cele două părţi să se pună capăt acestei tragedii”, a subliniat şeful statului turc.

El a apreciat că ”prelungirea conflictului nu este în interesul nimănui”.

Citeşte şi: Ucraina neagă că l-ar fi OTRĂVIT pe Abramovici – Black News

Această rundă a negocierilor ruso-ucrainene are loc la Palatul Dolmabahçe din Istanbul, unde preşedinţia turcă dispune de birouri.

Turcia a găzduit pe 10 martie, la Antalya (sud), prima întâlnire între miniştrii de externe ucrainean şi rus după începerea invaziei militare ruse în Ucraina, în 24 februarie. 

Tags: IstanbulPalatul DolmabahçeRecep Tayyip Erdoganrusiaturciaucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina