Este ‘mai mult decât timpul’ ca războiul din Yemen să ‘înceteze’, declară ministrul apărării francez

Publicat:

Ministrul apărării francez, Florence Parly, a apreciat marţi că este ‘mai mult decât timpul’ ca războiul din Yemen să ‘înceteze’, reiterându-şi ‘indignarea’ faţă de criza umanitară din această ţară, potrivit AFP, scrie Agerpres.

‘Este timpul – mai mult decât timpul – ca acest război să înceteze şi este important de asemenea, şi este chiar prioritatea Franţei, ca situaţia umanitară să se amelioreze şi ca ajutorul umanitar să poată trece’, a declarat titulara de la Apărare într-un interviu pentru postul de televiziune BFM şi postul de radio RMC.


Citește și : Angela Merkel: „Retragerea din funcţia de lider al CDU nu îmi va slăbi poziţia în negocierile internaţionale”

‘Suntem scandalizaţi de această situaţie, aşa că preşedintele Republicii (Emmanuel Macron) a solicitat şi a organizat în Franţa – şi suntem singura ţară care a făcut-o – o conferinţă dedicată conflictului din Yemen, la care au participat Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite’, a spus ea.

‘Şi exercităm presiuni constant la Naţiunile Unite pentru a se găsi o soluţie politică, pentru că, de fapt, această situaţie militară este fără ieşire’, a adăugat Florence Parly, care a spus că ‘împărtăşeşte indignarea’ jurnalistului care îi lua interviul faţă de o ‘criză umanitară aşa cum nu am văzut niciodată’.

Situaţia din Yemen, unde o coaliţie arabă sub comandă saudită sprijină forţele guvernamentale împotriva rebelilor houthi, susţinuţi de Iran, este descrisă de ONU drept cea mai gravă criză umanitară din lume la ora actuală.

Conflictul s-a soldat cu peste 10.000 de morţi până în prezent şi face să planeze ameninţarea unei ‘foamete uriaşe’ iminente care ar putea afecta 14 milioane de persoane, adică jumătate din populaţie, potrivit secretarului adjunct general pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock.

În acelaşi interviu, ministrul francez al apărării a respins încă o dată faptul că armele franceze sunt folosite de coaliţie împotriva populaţiei yemenite.

Citește și : Cel puţin opt morţi în urma unui accident rutier produs în partea israeliană a litoralului Mării Moarte

‘Ceea ce vă pot spune este că, după cunoştinţele mele, armele care au fost recent vândute nu sunt folosite împotriva populaţiei civile’, a spus ea, atribuind Franţei un rol de ‘furnizor relativ modest’ de arme către Arabia Saudită.

Referindu-se la suspendarea vânzărilor de arme către Arabia Saudită recent propusă de Berlin, ministrul apărării francez a declarat: ‘Germania a făcut această declaraţie după o crimă oribilă care a fost comisă, cea împotriva lui (Jamal) Khashoggi. Dar nu există nicio legătură între aceste fapte diferite’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.