Europa trebuie să fie mai simplă, mai rapidă și mai ieftină

Publicat:

Europa trebuie să fie mai simplă, mai rapidă și mai ieftină

Președinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a declarat vineri că este necesar ca Europa să fie “mai simplă, mai rapidă și mai ieftină” pentru a rămâne o locație competitivă pentru companii, scrie 20 MINUTOS, potrivit stiripesurse.ro.

În noua fază a economiei în care intrăm și cu competitivitate promovată de politicile de stat, este esențial să acționăm pentru a oferi scutiri fiscale companiilor și pentru a reduce birocrația, a afirmat ea într-un discurs ţinut la deschiderea Târgului de la Hanovra, unul dintre cel mai importante din lume în materie de industrie.


Citeşte şi: Suspectul din cazul gravidei ucise este acuzat, deocamdată, de răpire, NU și de omor – Stiripesurse.md

Unul dintre domeniile în care Uniunea Europeană (UE) poate acționa este prin facilitarea accesului mai ușor la capital, a indicat Ursula von der Leyen din acest oraș aflat în centrul Germaniei.

Europa trebuie să fie mai simplă, mai rapidă și mai ieftină

300 de miliarde de euro de la investitorii europeni pleacă în străinătate în fiecare an, în timp ce o piață de capital mai integrată ar putea oferi 470 de miliarde de euro în investiții suplimentare anual, a spus Von der Leyen.

O altă axă centrală este independența energetică, a precizat președinta CE, care a subliniat că, după “încercările brutale de extorcare” ale Rusiei, prețurile energiei au revenit la nivelurile de dinainte de invadarea Ucrainei.

Investițiile pe piața gazelor lichefiate se vor evidenţia în sfârșit în 2025, ceea ce va scădea și mai mult prețurile și va permite consolidarea în continuare a producției de surse regenerabile, a afirmat preşedinta CE.

“În al treilea rând, cel mai important capital al nostru din Uniune sunt oamenii. Avem nevoie de forță de muncă calificată”, a continuat Von der Leyen, subliniind importanța programelor de formare pentru femei și bătrâni, precum și facilitarea mobilității și a migrației legale.

Europa trebuie să fie mai simplă, mai rapidă și mai ieftină

La nivel comercial, pe de altă parte, sunt “nori la orizont”, deoarece China favorizează vehiculele electrice cu “subvenții masive”, în timp ce alte piețe precum Statele Unite, Mexic și Turcia adoptă măsuri protecționiste. UE va rămâne deschisă, dar va fi “vigilentă” și, împreună cu partenerii săi, va cere “cu mai multă forță decât înainte” condiții echitabile, potrivit președintei CE.

“Dacă vedem abuzuri, nu vom ezita să aplicăm măsuri defensive”, a avertizat ea, evidenţiind şi importanța extinderii rețelelor comerciale cu noi acorduri, precum cele în curs de negociere, și noi pachete de investiții.

La rândul său, cancelarul german, Olaf Scholz, a enumerat reperele pe care Germania le-a marcat pe drumul său către o “furnizare de energie a viitorului” și spre obiectivul de 80% surse regenerabile în producția de energie în 2030.

Europa trebuie să fie mai simplă, mai rapidă și mai ieftină

El a recunoscut că PIB-ul Germaniei a stagnat anul trecut, iar în 2024 crește doar lent, din cauza unor factori precum încetinirea economiei chineze, prețurile la energie și creșterea dobânzilor. Totuși, cancelarul a afirmat că dezavantajele Germaniei față de alte locații se reduc, ceea ce o face o destinație ideală pentru companii.

Ca dovadă a citat reducerea inflației la 2,2%, scăderea așteptată a ratelor dobânzilor, precum și indicatori pozitivi, printre care șomajul istoric scăzut, climatul de afaceri al institutului Ifo sau faptul că chiar și în sectorul construcțiilor există “lumină la orizont”.

Târgul de la Hanovra, la care participă 4.000 de companii din întreaga lume și care începe oficial în această luni, se învârte anul acesta în jurul tehnologiilor pentru a atinge neutralitatea climatică, digitalizarea și automatizarea.

Potrivit organizatorilor, Norvegia, ţara invitată a acestei ediții, va prezenta tehnologii digitale și soluții durabile pentru industria de transformare, precum și concentrarea pe energii curate, inclusiv surse regenerabile, hidrogen, amoniac și procese de captare și stocare a carbonului (CSC).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor Șefa statului, Maia Sandu, s-a întâlnit...

O fabrică de armament din Berlin a luat foc, generând un nor toxic periculos. Uzina Diehl Metal producea sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T, furnizat...

O fabrică de armament din Berlin a luat foc, generând un nor toxic periculos. Uzina Diehl Metal producea sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T, furnizat...

Pe perioada Sărbătorilor Pascale, carabinierii vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele organizate în acest sfârșit de săptămână

Pe perioada Sărbătorilor Pascale, carabinierii vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele organizate în acest sfârșit de săptămână Pentru buna desfășurare a...

ULTIMA ORĂ! VIDEO/ Vezi momentul când un camion ia foc la intrare în Bălți

ULTIMA ORĂ! VIDEO/ Vezi momentul când un camion ia foc la intrare în Bălți  

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.