Europarlamentare 2024: Secretarul de stat în Departamentul pentru Relaţia cu R.Moldova Adrian Dupu a votat la Chişinău

Publicat:

Europarlamentare 2024: Secretarul de stat în Departamentul pentru Relaţia cu R.Moldova Adrian Dupu a votat la Chişinău

Secretarul de stat în Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, şi-a exprimat duminică la Chişinău dreptul la vot în cadrul alegerilor europarlamentare. Oficialul a declarat că i-a votat “pe cei care promovează la Bruxelles interesele României şi ale Republicii Moldova”, informează MOLDPRES.

“Am votat în această dimineaţă la secţia 595 din Chişinău, în primul rând pentru că îmi iubesc ţara. Am votat pentru oameni cu experienţă în Parlamentul European, care au demonstrat că luptă pentru România şi pentru Republica Moldova. I-am ales pe cei care promovează la Bruxelles interesele României şi ale Republicii Moldova”, a afirmat Adrian Dupu, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Secretarul de stat al DRRM a subliniat că a votat pentru o Românie puternică în Europa, pentru a rămâne ancoraţi în valorile europene. “Nu în ultimul rând am votat cu gândul la parcursul european al Republicii Moldova. Îi îndemn pe toţi cetăţenii din stânga Prutului, care au cetăţenia română, să meargă la una din cele 52 de secţii de votare şi să aleagă viitorul nostru comun în marea familie european㔑, a spus Adrian Dupu.

Pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, în Republica Moldova sunt organizate 52 de secţii de votare pentru cetăţenii români care doresc să îşi exercite dreptul la vot. Din numărul total de secţii, 28 sunt deschise în zona centru, 17 – în zona nord şi 7 în sudul ţării. În municipiul Chişinău, alegătorii vor putea vota la una din cele 13 secţii deschise.

Votarea a început la ora 07:00 şi se va încheia la ora 22:00, ora locală. Alegătorii care la ora 22:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot, pot să exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23:59, ora locală, în condiţiile legii.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Potrivit MAE român, 915 secţii au fost organizate pentru românii care vor să voteze în străinătate la scrutinul pentru reprezentanţii în Parlamentul European, cele mai multe fiind în Italia – 150.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului SAGA festiva se va desfăşura de vineri până duminică, la Romaero. Harta festivalului, care...

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație Grecia își întărește echipele de pompieri în această...

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri

Putin se va întâlni la summitul OSC din Kazahstan cu Xi, Erdogan şi alţi lideri Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni miercuri la Astana...

Tauber va fi apărată în dosarul privind finanţarea ilegală a fostului Partid Șor de un singur avocat

Tauber va fi apărată în dosarul privind finanţarea ilegală a fostului Partid Șor de un singur avocat Marina Tauber va fi apărată în dosarul privind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.