Europol a dezmembrat o reţea de migranţi care îşi croia calea spre UE din Belarus

Publicat:

Europol a anunţat vineri arestarea a 11 persoane în mai multe ţări europene pentru trafic de migranţi spre Uniunea Europeană via Belarus, rută tot mai frecvent aleasă de reţelele care aduc migranţi din Irak, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘O operaţiune transfrontalieră, coordonată de Europol şi care a implicat forţe de ordine din Estonia, Germania, Lituania, Polonia şi Marea Britanie, a condus la dezmembrarea unei reţele infracţionale organizate care transporta ilegal migranţi dinspre Belarus spre UE’, a informat organizaţia europeană de poliţie, într-un comunicat.


Citeşte şi: Biden salută deschiderea spaţiului aerian saudit pentru toţi transportatorii: ‘O decizie istorică!’ – Black News

Gruparea infracţională era formată din cetăţeni sirieni şi turci şi organiza transportul de migranţi irakieni de la Bagdad spre UE, a precizat Europol.

Operaţiunea desfăşurată miercuri a dus la zece arestări în Polonia şi una în Marea Britanie, a unui membru important al reţelei.

La percheziţii au fost confiscate, mai ales în Polonia, material electronic, acte doveditoare ale unor transferuri de bani, numerar.

‘Migranţii plăteau între 10.000 şi 13.000 de euro pentru transportul din ţara lor de origine, via Belarus, spre Germania, generând o cifră de afaceri estimată la cel puţin 7 milioane de euro pentru reţeaua infracţională’, a indicat Europol.

Reţeaua folosea Turcia ca ţară de tranzit şi placă turnantă logistică. Ea recruta mai ales şoferi ucraineni pentru ultima parte a transportului.

‘Reţeaua a transportat adesea migranţi în condiţii potenţial mortale, precum vehicule supraaglomerate şi chiar vehicule închise pe platforme de încărcare’, afirmă Europol.

Citeşte şi: Americanii spun că NU există restricţii privind vânzarea de echipamente agricole către Moscova – Black News

În 2021, forţele de ordine lituaniene, poloneze şi letone au semnalat Europol o creştere a fluxului de migranţi ilegali la graniţele ţărilor lor cu Belarus.

În ianuarie 2022, aceeaşi reţea de trafic a fost vizată de o altă operaţiune de poliţie, în urma căreia autorităţile poloneze au arestat 20 de suspecţi şi au confiscat echivalentul a 500.000 de euro în numerar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.