Europol: Numărul comunităţilor violente de extremă dreapta din mediul online, în creştere constantă

Publicat:

Ameninţarea comunităţilor de extremă dreapta transnaţionale online care ameninţă cu atacuri este în creştere, a avertizat luni Biroul european de poliţie (Europol), după ce o operaţiune a semnalat peste 800 de exemple de conţinut violent sau ”terorist”, informează AFP, potrivit agerpres.

”Autorii acestor atacuri fac parte din comunităţile online transnaţionale şi se inspiră de la alţi extremişti de dreapta violenţi şi terorişti”, indică un comunicat al Europol.


Citeşte şi: Senatul american a aprobat! Sprijin clar pentru PKK/PYD – Black News

Europol şi forţele de ordine din 13 ţări ale Uniunii Europene şi din Marea Britanie au organizat joi o zi de acţiune vizând conţinutul extremist şi violent pe internet, în special difuzări în direct, revendicări şi celebrări ale atacurilor.

Potrivit organizaţiei de poliţie europeană, au fost semnalate 831 de elemente pe 34 de platforme.

Două atacuri recente, comise unul în Statele Unite şi celălalt în Slovacia de către presupuşi bărbaţi înarmaţi de extremă dreapta, ”ilustrează o proliferare îngrijorătoare a activităţilor violente teroriste şi ale extremei drepte la scară mondială”, a declarat Europol.

Primul caz reţinut de Europol a fost uciderea a zece afroamericani de către autoproclamatul adept al supremaţiei rasiale a albilor Payton Gendron în oraşul Buffalo (SUA), în mai acest an.

Al doilea caz s-a produs în Slovacia, unde un ”adolescent radicalizat”, fiul unui cunoscut membru al unui partid de extremă dreapta, a împuşcat doi bărbaţi în faţa unui bar gay din Bratislava, în luna octombrie.

Citeşte şi: Premierul olandez își cere scuze pentru rolul jucat de Olanda în comerțul cu sclavi – Black News

Atacurile au scos în evidenţă rolul central al propagandei online în procesul de radicalizare, a declarat Europol.

Un alt exemplu recent al creşterii violenţei extremei drepte în Europa a survenit după arestarea a 25 de presupuşi complotişti în Germania la începutul acestei luni. Procurorii au declarat că gruparea avea în vedere răsturnarea guvernului şi instalarea unui guvern propriu folosind mijloace violente. Experţi antiterorişti au declarat că această grupare s-a inspirat din teorii ale complotului online, în special QAnon.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.