Evacuaţi din Wuhan, ajunşi într-un sătuc din Ucraina! Localnicii s-au luat la bătaie cu poliţia! – VIDEO

Publicat:

Autorităţile ucrainene au deplasat joi vehicule blindate şi poliţia într-o localitate ce urmează a găzdui aproximativ 70 de ucraineni şi străini evacuaţi din China, lovită de noul coronavirus, în urma protestelor localnicilor care se tem de răspândirea virusului, relatează France Presse, potrivit agerpres.

Un avion transportând 45 de ucraineni şi 27 de cetăţeni ai altor ţări veniţi din Wuhan, un oraş chinez şi epicentru al epidemiei, a făcut o scurtă oprire la Kiev înainte de a ateriza la Harkov (est) în cursul dimineţii.


Citeşte şi: ATAC ARMAT în două baruri din Germania: Nouă oameni au fost uciși!

Pasagerii urmau a fi transportaţi apoi cu autobuzul în orăşelul Novi Sanjarî (regiunea Poltava, centru) pentru a fi plasaţi în carantină timp de 14 zile într-un spital militar.

Dimineaţă devreme, un grup de locuitori a blocat drumul pentru a împiedica sosirea evacuaţilor, a anunţat poliţia regională într-un comunicat. Aceeaşi sursă a spus că au avut loc ciocniri între protestatari şi poliţiştii care încercau să elibereze drumul.

Sute de poliţişti, unii cu echipamente antirevoltă, şi cel puţin două vehicule blindate au fost desfăşurate în zonă, potrivit unor locuitori.

Preşedintele Volodimir Zelenski a încercat să calmeze temerile, dând asigurări pe Facebook că evacuaţii vor fi “complet izolaţi”.

“Tot ce a fost posibil şi imposibil a fost făcut pentru a se asigura că virusul nu va intra în Ucraina”, a adăugat el înainte de a-i critica pe protestatari. “Încercările de blocare a drumurilor şi spitalelor, de a-i nu lăsa pe ucraineni să se întoarcă în Ucraina, nu arată partea bună a caracterului nostru”, a subliniat el.

Citeşte şi: Michael Bloomberg, atacat din toate părţile la prima dezbatere televizată a democraţilor

Proteste au izbucnit de asemenea în ultimele zile în mai multe localităţi din vestul Ucrainei. La Vinniki, angajaţii unei clinici li s-au alăturat, potrivit mai multor media ucrainene. Autorităţile au declarat că au selectat patru situri de primire, fără a dezvălui amplasarea lor.

Niciun caz de coronavirus nu s-a înregistrat încă în Ucraina, situată între Rusia şi Uniunea Europeană, dar al cărei sistem de sănătate publică defectuos nu pare să fie pregătit în faţa provocării noii infecţii, ceea ce sporeşte temerile populaţiei.

Ministerul Sănătăţii a dat asigurări că nicio persoană bolnavă nu a fost admisă la bordul avionului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ambasadorul României a participat la festivități dedicate începutului noului an școlar la Liceul ‘Mihail Ceachir’ din Ceadâr-Lunga

Ambasadorul României a participat la festivități dedicate începutului noului an școlar la Liceul 'Mihail Ceachir' din Ceadâr-Lunga Ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu a mers astăzi la...

Deschiderea unei rute aeriene Chișinău-Doha și investiții în agro-industrie, discutate de ministrul de Externe cu omologul său din Qatar

Deschiderea unei rute aeriene Chișinău-Doha și investiții în agro-industrie, discutate de ministrul de Externe cu omologul său din Qatar Oportunitățile de aprofundare a cooperării economice...

UNICEF a lansat o cerere de oferte pentru a obţine vaccinuri împotriva mpox

UNICEF a lansat o cerere de oferte pentru a obţine vaccinuri împotriva mpox UNICEF a anunţat sâmbătă că a lansat „o cerere de oferte de...

Alexandr Romanov va avea un alt adversar în următoarea sa luptă din Ultimate Fighting Championship

Alexandr Romanov va avea un alt adversar în următoarea sa luptă din Ultimate Fighting Championship Luptătorul moldovean Alexandr Romanov va avea un alt adversar în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.