Evo Morales este infectat cu coronavirus după ce s-a întâlnit cu cultivatorii de coca

Publicat:

Fostul preşedinte bolivian Evo Morales a fost testat pozitiv la coronavirus şi primeşte tratament pentru a combate simptomele asociate bolii, potrivit unui comunicat difuzat de biroul său de presă marţi seara, transmite Reuters. Şi ministrul apărării din Columbia, Carlos Holmes Trujillo, a fost testat pozitiv la COVID-19 şi va intra obligatoriu în carantină, transmite EFE, care aminteşte că în această săptămână sunt deja doi membri ai cabinetului preşedintelui Ivan Duque confirmaţi cu coronavirus, relatează și agerpres.

Evo Morales “este în prezent în stare stabilă şi primeşte îngrijiri medicale”, se precizează în comunicatul citat, care nu oferă detalii cu privire la simptome. Săptămâna trecută, Morales, în vârstă de 61 de ani, a participat la întâlniri cu cultivatorii de coca din Cochabamba, regiune în centrul Boliviei.


Citește și: YouTube A BLOCAT canalul lui Donald Trump

Bolivia are 176.761 de cazuri confirmate de COVID-19 şi 9.454 de decese.

În ceea ce-l priveşte pe ministrul apărării columbian, Trujillo şi-a făcut un test PCR care a rezultat pozitiv, el fiind în prezent “izolat şi în stare bună de sănătate, va respecta carantina obligatorie şi va continua să-şi îndeplinească atribuţiile online”.

Trujillo este unul dintre înalţii funcţionari ai guvernului columbian care călătoreşte cel mai mult în ţară. Îmbolnăvirea lui Trujillo survine la o zi după ce şefa diplomaţiei columbiene, Claudia Blum, a anunţat că a fost testată pozitiv la coronavirus.

În ultimele luni, mai multe oficialităţi guvernamentale, între care vicepreşedinta Marta Lucía Ramírez, ministrul muncii Angel Custodio Cabrera şi consilierul pentru probleme de stabilizare Emilio Archila au fost testaţi pozitiv la coronavirus.

Citește și: Președintele Sinopharm și-a dat DEMISIA din ‘motive personale’

La 24 noiembrie 2020, Preşedinţia Columbiei informat că Prima Doamnă, Maria Juliana Ruiz, a fost testată pozitiv, dar că este asimptomatică.

Potrivit datelor furnizate marţi seară de Ministerul Sănătăţii, de la începutul pandemiei în Columbia s-au înregistrat 1.816.082 de cazuri confirmate de COVID-19 şi 46.782 de decese. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.