Execuția unui condamnat la moarte, oprită după ce nu i-a fost găsită vena după 8 încercări

Publicat:

Execuția unui condamnat la moarte, oprită după ce nu i-a fost găsită vena după 8 încercări

Execuția unui condamnat la moarte, în SUA, a fost oprită după ce nu i-a fost găsită vena după 8 încercări. Ultima execuție ratată din motive similare a fost cea a lui Kenneth Smith, ucis în cele din urmă prin inhalare de azot.

Execuția unui condamnat la moarte american în vârstă de 73 de ani, Thomas Creech, a fost întreruptă în ultimul moment în Idaho, SUA, deoarece soluția letală nu a putut fi administrată în termenul legal, conform Administrației Penitenciarelor din Idaho, potrivit BBC, scrie stiripesurse.ro.


Citește și: SIS trimite o nouă tranșă de dosare la Arhive

Administrația a decis să oprească execuția după opt încercări de a găsi o venă pe brațele sau picioarele deținutului, a declarat directorul închisorii, Josh Tewalt.

“Nu știm încă nimic despre o eventuală reprogramare”, care ar necesita un nou ordin de execuție, a spus el.

Brenda Rodriguez, un reporter al unei televiziuni locale care a asistat la execuție împreună cu alți reprezentanți ai presei, a declarat că bărbatul nu părea să fi simțit dureri, dar la un moment dat s-a plâns că simte “un pic de durere în picioare”.

Ultima execuție ratată din motive similare a fost cea a lui Kenneth Smith în Alabama, la 17 noiembrie 2022. Condamnat la moarte în 1996 pentru uciderea unei femei la ordinul soțului ei, bărbatul a fost în cele din urmă executat pe 25 ianuarie 2024 prin inhalare de azot, o premieră mondială care a provocat un val de indignare.

Toate cele 24 de execuții efectuate în Statele Unite în 2023 au fost prin injecție letală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mihai Popșoi la Convenția moldo-americană: „Cetățenii noștri stabiliți aici și-au realizat visul american, dar nu au uitat de casă și încearcă să ajute Moldova”

Mihai Popșoi la Convenția moldo-americană: „Cetățenii noștri stabiliți aici și-au realizat visul american, dar nu au uitat de casă și încearcă să ajute Moldova” În...

Ziua Pământului 2024 – care este tema de anul acesta

Ziua Pământului 2024 – care este tema de anul acesta Astăzi, pe 22 aprilie, marcăm Ziua Pământului, o zi dedicată conștientizării și acțiunilor concrete în...

Iranul susţine că doctrina sa nucleară nu include armamentul atomic

Iranul susţine că doctrina sa nucleară nu include armamentul atomic Ministerul de Externe de la Teheran a susţinut luni, prin purtătorul de cuvânt Nasser Kanaani,...

Tauber îl denunță pe Galbur la Procuratură. Pretinde că a fost insultată

Tauber îl denunță pe Galbur la Procuratură. Pretinde că a fost insultată Deputata Marina Tauber depune o plângere la Procuratură pe numele președintelui Partidului Național...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.