X

Execuţii în masă în Arabia Saudită: 37 de oameni au fost executaţi prin decapitare după ce au fost condamnaţi pentru terorism

Treizeci şi şapte de oameni au fost executaţi marţi în Arabia Saudită după ce au fost condamnaţi pentru terorism, a anunţat Ministerul saudit de Interne, informează marţi AFP, potrivit Agerpres.

Aceste numeroase execuţii au avut loc în cinci regiuni: în capitala Riad, în oraşele sfinte Mecca şi Medina, în regiunea sunită Al-Qassim (centru) şi în Provincia Estică, unde se concentrează minoritatea şiită, potrivit unei declaraţii oficiale a ministerului.

Citește și : Summitul Kim – Putin va avea loc joi la Vladivostok (Kremlin)

Persoanele executate au fost recunoscute toate vinovate de “adoptarea gândirii teroriste extremiste” şi de “organizarea de celule teroriste”, a precizat ministerul în comunicatul său publicat de agenţia oficială SPA.

În general, execuţiile au loc prin decapitare în Arabia Saudită, iar ministerul a precizat că unul dintre cei executaţi marţi a fost apoi crucificat, tratament rezervat autorilor unor crime extrem de grave.

Precedentele execuţii în masă din Arabia Saudită datează din ianuarie 2016, când 47 de oameni, de asemenea condamnaţi pentru terorism, printre care liderul religios şiit Nimr Baqer al-Nimr, au fost executaţi în aceeaşi zi, ceea ce a dus la tensiuni şi ruperea relaţiilor diplomatice între Riad şi Teheran.

Citește și : Inundaţii catastrofale în Uganda: Cel puţin 17 oameni au murit; majoritatea sunt copii

Tags: Al-QassimArabia sauditacelule teroristemeccaMedinaRiadterorism
Categorii: Sinteze