Exercițiu de amploare al armatei ruse la care participă şi trupe chineze

Publicat:

Rusia a lansat luni ample manevre militare anuale, urmând să mobilizeze până sâmbătă circa 128.000 de persoane în centrul ţării, între care militari şi piloţi chinezi, cu un scenariu de respingere a unui atac islamist, potrivit AFP, scrie agerpres.

Organizate în principal în regiunea Orenburg, la frontiera cu Kazahstanul, manevrele cu numele de cod ‘Ţentr-2019’ implică ‘peste 20.000 de vehicule militare, circa 600 de aparate de zbor şi până la 15 nave’, conform unui comunicat al Ministerului rus al Apărării.


Citește și : O deputată moldoveancă a fost reținută la scurt timp după ce i-a fost ridicată imunitatea – VIDEO

Pe lângă soldaţii ruşi, la aceste aplicaţii vor participa trupe provenind din China, India, Pakistan, precum şi din multe alte ţări din Asia Centrală. Circa 20 de avioane şi elicoptere chineze vor lua de asemenea parte la exerciţii.

Manevrele au la bază un scenariu potrivit căruia o ţară nedeterminată, convertită la islamul radical, intră în conflict cu Rusia.

‘Un stat imaginar apare în sud-vestul Rusiei. Liderii săi împărtăşesc ideile extremiste ale organizaţiilor teroriste internaţionale. Această ţară imaginară dispune de o armată dezvoltată, încearcă să exercite presiuni asupra Rusiei, inclusiv de ordin militar’, a explicat săptămâna trecută ministrul adjunct al apărării rus, Aleksandr Fomin.

‘Escaladarea tensiunilor evoluează într-un final într-un conflict armat’, a spus el, citat de agenţia oficială TASS în cursul unei conferinţe de presă.

Prima fază a manevrelor va fi consacrată coordonării la nivel de comandament, respingerii atacurilor aeriene şi efectuării operaţiunilor de recunoaştere. În faza a doua, coaliţia internaţională formată de Rusia la aceste exerciţii va efectua lovituri masive împotriva inamicului imaginar, precizează Ministerul Apărării de la Moscova.

Rusia organizează anual, în luna septembrie, manevre militare de amploare. La precedentele aplicaţii, organizate în Siberia orientală şi în Extremul Orient rus, au participat circa 300.000 de militari şi aproape întregul arsenal modern al armatei ruse, între care rachetele Iskander, capabile să transporte ogive nucleare.

Citește și : De ce îi este aproape imposibil Arabiei Saudite să se apere de atacurile cu drone, chiar dacă a investit enorm în apărare

În urmă cu doi ani, exerciţiile cu numele de cod Zapad-2017 (‘Vest-2017’), care s-au derulat în apropiere de frontiera cu Lituania şi Polonia, au provocat critici din partea NATO şi a mai multor ţări europene care au denunţat o provocare.

În acelaşi timp, tot luni, circa 3.000 de infanterişti ai Flotei Rusiei din Marea Neagră cu baza în Crimeea au fost mobilizaţi pentru aplicaţii destinate capturării şi apărării unei coaste maritime, potrivit RIA Novosti.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.