Expert, despre decizia de a expulza un angajat al Ambasadei Ruse de la Chișinău: ‘O decizie diplomatică și necesară’

Publicat:

Expert, despre decizia de a expulza un angajat al Ambasadei Ruse de la Chișinău: ‘O decizie diplomatică și necesară’

Decizia diplomației moldovene de a expulza un angajat al Ambasadei Ruse de la Chișinău, în semn de protest față de desfășurarea în regiunea transnistreană a alegerilor prezidențiale din Federația Rusă, este una diplomatică și necesară. De această părere este expertul politic Ion Tăbîrță, care a spus, într-un comentariu pentru Moldova 1, că, astfel, Chișinăul și-a reafirmat dezacordul față de gestul Federației Ruse, deși putea întreprinde și alte măsuri, înainte ca alegerile să aibă loc.

„Când Federația Rusă a anunțat că nu va ține cont de decizia Chișinăului și că a decis să deschidă cele șase secții de votare în regiunea transnistreană, pe teritoriul necontrolat de autoritățile constituționale, atunci putea fi, probabil, luată o măsură echivalentă și pe potrivă dacă noi nu permiteam desfășurarea în acea secție de votare deschisă pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale, cea de la Ambasada Rusiei”, a comentat, pentru Moldova 1, Ion Tăbîrță, expert politic, potrivit moldova1.md.


Citește și: Galbur: „Reunificarea cu România – unica soluție”

Potrivit expertului, Moscova va răspunde simetric, expulzând, la rândul său, un diplomat al Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova.

Ministerul de Externe de la Chișinău i-a înmânat, marți dimineață, o notă de protest ambasadorului Federației Ruse, Oleg Vasnețov, în legătură cu organizarea, fără acordul Chișinăului, a alegerilor prezidențiale rusești pe teritoriul regiunii transnistrene.

Ministerul rus de Externe a spus într-o reacție scurtă, citată de TASS, că va da „răspunsul corespunzător” expulzării diplomatului rus de la Chișinău. Iar ambasadorul rus Oleg Vasnețov a spus că decizia Chișinăului este un pas „neprietenos”.

Citește și: Condițiile moderne de trai au ajuns la Cociulia

Amintim că, în iulie 2023, autoritățile moldovene au decis să instituie un regim de paritate diplomatică cu Federația Rusă. Atunci, 45 de angajați și diplomați ai Ambasadei Federatiei Ruse au fost nevoiți să părăsească Republica Moldova. Ministerul moldovean de Externe explica atunci că decizia vine ca urmare a numeroaselor acțiuni neprietenoase față de Republica Moldova, care nu au legătură cu mandatul diplomatic, precum și a tentativelor de destabilizare a situației interne din țara noastră.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale Regizorul Yorgos Lanthimos, prezent sâmbătă la Festivalul de Film de la...

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.