Expiră termenul de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru întreprinzători

Publicat:

Expiră termenul de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru întreprinzători

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunțat că astăzi expiră termenul de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru perioada fiscală 2023 și termenul de achitare a acestuia de către contribuabilii persoanele juridice și persoanele fizice care practică activitate de întreprinzător, precum și de către contribuabilii care desfășoară activitate profesională, potrivit comunicatului. 

Declarația se prezintă în mod obligatoriu, prin metode automatizate de raportare electronică, conform prevederilor stabilite de Codul fiscal.


Persoanele juridice rezidente, cu excepția autorităților publice și instituțiilor publice, formele organizatorice rezidenți cu statut de persoană fizică, persoanele care desfășoară activități profesionale, reprezentanța permanentă a nerezidentului în Republica Moldova, sunt obligate să prezinte declarația cu privire la impozitul pe venit indiferent de prezența obligației privind achitarea impozitului.

Pentru aspecte aferente modului de completare a declarațiilor cu privire la impozitul pe venit sau de determinare a obligațiilor fiscale, în funcție de categoria de contribuabil, SFS recomandă beneficiarilor să consulte Baza Generalizată a Practicii Fiscale – compartimentul „Impozit pe venit”.

Pentru informații suplimentare, cetățenii pot contacta orice Direcție deservire fiscală a SFS, sau pot apela Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0-8000-1525 (apel gratuit).

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Inspectorii de mediu vor merge în misiuni de combatere a piscuitului ilegal cu o barcă nouă

Inspectorii de mediu vor merge în misiuni de combatere a piscuitului ilegal cu o barcă nouă Echipamentul va permite echipelor IPM să intervină mai repede...

Documentarul „Tata”, premieră mondială la Festivalul de Film din Toronto

Documentarul „Tata", premieră mondială la Festivalul de Film din Toronto „Tata”, documentarul semnat și regizat de Lina Vdovîi și Radu Ciorniciuc, va avea premiera internațională...

28 de localități din regiunea Kursk sunt sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei

28 de localități din regiunea Kursk sunt sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei 28 de localități din regiunea Kursk sunt sub controlul Forțelor Armate ale...

Igor Boțan: Acțiunile Uniunii Sovietice în raport cu basarabenii, în 1940, nu pot fi numite „de eliberare”, ci „de ocupare”

Igor Boțan: Acțiunile Uniunii Sovietice în raport cu basarabenii, în 1940, nu pot fi numite „de eliberare”, ci „de ocupare” Acțiunile Uniunii Sovietice în raport...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.