Explozie în faţa ambasadei Israelului la New Delhi; nu există răniţi

Publicat:

În faţa ambasadei Israelului la New Delhi a avut loc vineri o explozie care a fost cauzată de “un dispozitiv improvizat de intensitate foarte scăzută”, a declarat un purtător de cuvânt, precizând că nimeni nu a fost rănit în urma deflagraţiei, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

Explozia a spart geamurile a trei maşini parcate în apropiere, a precizat într-un comunicat un purtător de cuvânt al poliţiei din New Delhi.


Citește și : Antonio Guterres s-a vaccinat anti-COVID şi cere ca toată lumea să aibă acces la vaccin

“Impresiile iniţiale sugerează o tentativă răuvoitoare de a crea senzaţie”, s-a menţionat în comunicat.

Israelul tratează explozia din apropierea ambasadei sale de la New Delhi de vineri drept un incident terorist, a declarat un oficial israelian pentru Reuters sub protecţia anonimatului.

Explozia s-a produs la puţin după ora locală 17.00 (11.30 GMT), în timp ce preşedintele Ram Nath Kovind şi prim-ministrul Narendra Modi participau la ceremonia militară care avea loc la un kilometru distanţă de acest loc.

Un martor citat de Reuters a declarat că locul exploziei a fost izolat rapid de poliţie.

Citește și : Datele personale ale olandezilor au fost FURATE din programul de monitorizare a cazurilor de COVID

Un important dispozitiv de securitate este în prezent desfăşurat în capitala indiană din cauza manifestaţiilor agriculturilor împotriva reformelor. Mişcarea de protest care afectează New Delhi de peste opt săptămâni a devenit mai tensionată în această săptămână, vineri având loc ciocniri între sute de agricultori şi opozanţi la mişcarea lor.

În februarie 2012, un atentat cu bombă împotriva ambasadei israeliene la New Delhi s-a soldat cu patru răniţi, printre care o femeie rănită grav. Israelul a acuzat Iranul că este în spatele atentatului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.