EXPLOZIE şi INCENDIU la bordul unui submarin rusesc: 14 marinari au murit!

Publicat:

Autorităţile norvegiene au anunţat marţi că au fost informate de Moscova despre o explozie de provocată de acumulare de gaze la bordul unui submarin de cercetare al armatei ruse, unde în urma incendiului declanşat şi-au pierdut viaţa 14 marinari, relatează AFP, potrivit agerpres.

“A fost o explozie cauzată de acumularea de gaze, confirmată de autorităţile ruse”, a declarat Per Strand, directorul Autorităţii norvegiene pentru protecţie împotriva radiaţiilor şi siguranţă nucleară, fără a oferi informaţii suplimentare.


Citeşte şi: ‘OMUL lui Merkel’ va fi noul preşedinte al Comisiei Europene

“Aşteptăm informaţii de la partea rusă pentru a afla dacă există un reactor nuclear la bordul submarinului”, a adăugat Autoritatea norvegiană, care până acum nu a constatat o creştere a nivelului de radiaţii.

La rândul său, armata rusă a dat foarte puţine detalii despre incendiul care a avut loc luni la bordul misteriosului submersibil proiectat, în conformitate cu versiunea oficială, pentru studierea mediilor marine şi a fundului oceanelor.

Potrivit unor surse citate de ziarele RBK şi Novaia Gazeta, submersibilul în cauză este submarinul nuclear AS-12, supranumit ”Locharik”, un dispozitiv secret conceput pentru cercetare şi operaţiuni speciale la mare adâncime, cunoscut sub numele de cod AS-12.

Citeşte şi: Charles Michel îi ia locul lui Tusk la conducerea Consiliului European

Potrivit Ministerului Apărării de la Moscova, citat de agenţiile de presă ruse, 14 persoane – toţi marinari ai armatei ruse, s-au intoxicat în urma incendiului. Incendiul a fost stins, iar submarinul a revenit la baza sa, ceea ce înseamnă că există supravieţuitori.

Incendiul s-a declanşat în cursul unei operaţiuni de colectare a datelor subacvatice, potrivit armatei ruse, care precizează că submersibilul se află în prezent la baza sa din oraşul-port Severomorsk, regiunea Murmansk, în Arctica. O anchetă este efectuată de armata rusă pentru a determina cauzele incendiului. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

Întreruperi şi limitări în furnizarea energiei electrice

Se anunță întreruperea temporară a energiei electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că miercuri, 17 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de...

Șefa PA: Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în sediul nou în doar 48 de ore

Șefa PA: Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în sediul nou în doar 48 de ore Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.