Exporturile Ucrainei de produse agricole au crescut cu 16% în august

Publicat:

Exporturile Ucrainei de produse agricole au crescut cu 16% în august, comparativ cu luna precedentă, la 4,3 milioane tone metrice, în pofida dificultăţilor logistice şi a atacurilor Rusiei asupra principalelor rute de export ucrainene, a anunţat marţi Asociaţia de afaceri agricole UCAB, transmite Reuters.

Ucraina a exportat în august 2,3 milioane tone de cereale, 755.400 tone oleaginoase, 548.900 tone uleiuri vegetale şi 367.300 tone diverse preparate culinare, potrivit agerpres.


Citește și : Maia Sandu le cere moldovenilor din Olanda să se întoarcă acasă

Conform datelor publicate săptămâna trecută de Ministerul Agriculturii de la Kiev, exporturile de cereale ale Ucrainei s-au situat la 4,5 milioane tone până acum, în sezonul iulie 2023-iunie 2024.

Exporturile au fost afectate după ce, în 17 iulie, Rusia a decis să părăsească acordul negociat de ONU care permitea Ucrainei să exporte cereale via porturile sale de la Marea Neagră, însă datele publicate de Ministerul Agriculturii de la Kiev nu oferă cifre detaliate cu privire la situaţia exporturilor după expirarea acordului cu privire la coridoarele maritime.

Citeşte şi: Ruşii au provocat daune majore în zona portului Ismail

La 25 august 2022, exporturile de cereale ale Ucrainei se situau la 3,3 milioane de tone, iar luna aceasta au fost exportate 1,56 milioane tone de cereale, a precizat Ministerul Agriculturii de la Kiev.

“Porturile de la Dunăre rămân cea mai eficientă rută de export, reprezentând 64% din exporturile din august”, a precizat UCAB.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

AIEA cere încetarea atacurilor cu drone la centrala Zaporojie după ce Rusia a informat că 8 angajaţi au fost răniţi

AIEA cere încetarea atacurilor cu drone la centrala Zaporojie după ce Rusia a informat că 8 angajaţi au fost răniţi Atacurile cu drone ce au...

Rusia a ratat ultima șansă de a da o lovitură decisivă Ucrainei în acest război (analist militar)

Rusia a ratat ultima șansă de a da o lovitură decisivă Ucrainei în acest război (analist militar) Rusia a ratat ocazia de a călca Ucraina...

Ucraina, solicitare în regim de urgență pentru România și alte țări: criză uriașă în țara vecină

Ucraina, solicitare în regim de urgență pentru România și alte țări: criză uriașă în țara vecină Compania Ukrenergo informează că, în cursul zilei de miercuri,...

Republica Cehă afirmă că a livrat Ucrainei arme în valoare de 288 milioane de dolari

Republica Cehă afirmă că a livrat Ucrainei arme în valoare de 288 milioane de dolari Republica Cehă a trimis Ucrainei arme, tehnologie şi muniţii în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.