Expozițiile „Moldconstruct” și „Moldenergy” vor avea loc în perioada 28-31 martie, la Moldexpo

Publicat:

Expozițiile „Moldconstruct” și „Moldenergy” vor avea loc în perioada 28-31 martie, la Moldexpo

Două expoziții tematice, „Moldconstruct” și „Moldenergy”, vor avea loc în perioada 28-31 martie, la Moldexpo. Potrivit șefei Moldexpo, Zinaida Popa, la expoziții sunt înregistrați peste 110 participanți, care își vor etala posibilitățile în domeniul construcțiilor și energiei regenerabile, transmite IPN.

Potrivit Zinaidei Popa, cele două expoziții oferă „o platformă unde fiecare poate să-și demonstreze toate serviciile și materialele pentru a construi o Moldovă Europeană”. Ea spune că scopul expoziției Moldenergy este de a valorifica eficient resursele energetice, resursele de energie solară, eoliană, pe biogaz, aplicarea tehnologiei de conservare a energiei etc.


Inaugurarea expozițiilor va avea loc pe 28 martie, la ora 13.30. Pe lângă expoziții vor avea loc și seminare informative privind domeniul energiei regenerabile.

Ministrul energiei, Victor Parlicov, a adăugat că odată ce a fost asigurat minimumul unei securități energetice, se poate de vorbit despre o nouă etapă a dezvoltării Republicii Moldova: investiții în sectorul energetic și dezvoltarea altor sectoare. Potrivit lui, cele două expoziții nu sunt întâmplător organizate împreună, dar pentru că cele două sectoare sunt interconectate – sectorul energiei cu cel al construcțiilor.

Ministrul a adăugat că peste 50% din toată energia este consumată în Moldova în clădiri. Pentru întreținerea unui metru pătrat până acum a fost cheltuit aproape de două ori mai multă energie decât media actuală în UE. Se ratează multă energie pentru că nu este utilizată eficient. De aceea, prioritatea numărul unu a Ministerului este investiția în eficiența energetică a clădirilor, fiind lansate numeroase inițiative în acest sens în ultimul an.

Vbictor Parlicov a mai spus că se așteaptă la o participare investițională cât mai largă în cele două domenii și o participare cât mai largă în cadrul celor două expoziții. În opinia sa, cele două evenimente se vor transpune în creșterea calității vieții și reducerea facturilor pentru cetățeni.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O biserică atrage tinerii cu liturghii pe tema Taylor Swift

O biserică atrage tinerii cu liturghii pe tema Taylor Swift Biserica din Heidelberg atrage tinerii cu o liturghie pe tema Taylor Swift. Rezultatele au fost...

Biden consideră ‘scandalos’ mandatul de arestare cerut de procurorul CPI împotriva lui Netanyahu

Biden consideră 'scandalos' mandatul de arestare cerut de procurorul CPI împotriva lui Netanyahu Preşedintele american Joe Biden a criticat luni mandatele de arestare cerute de...

Traian Băsescu: Republica Moldova poate adera la UE cu o singură condiție

Traian Băsescu: Republica Moldova poate adera la UE cu o singură condiție Republica Moldova are „o șansă” să devină membră a Uniunii Europene sau chiar...

Moscova îi vizează pe etnicii germani din Rusia într-o nouă companie de propagandă, în căutare de carne de tun

Moscova îi vizează pe etnicii germani din Rusia într-o nouă companie de propagandă, în căutare de carne de tun Rusia a lansat o campanie de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.