După Facebook şi Twitter, un alt gigant IT a găsit conţinuturi finanţate de grupuri ruseşti

Publicat:

La fel ca Facebook şi Twitter, Google a găsit pe reţeaua sa conţinuturi finanţate de către interese ruseşti, în timp ce autorităţile americane întreprind o anchetă în legătură cu o posibilă ingerinţă a Moscovei în alegerile din 2016 din SUA, a relatat luni cotidianul The Washington Post, citat de AFP, conform agerpres.

Google ”a descoperit că zeci de mii de dolari au fost cheltuiţi pentru conţinuturi sponsorizate (ads) de către interese ruseşti în scopul de a face o dezinformare (…), îndeosebi pe (platforma video) YouTube”, precum şi pe Google, Gmail şi regia sa publicitară DoubleClick, scrie cotidianul, citând surse anonime.


Citeşte şi: Erdogan A AŢIPIT la o conferinţă de presă comună cu preşedintele Ucrainei – VIDEO

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al Google s-a limitat să indice că ”există o serie de reguli foarte stricte în materie de conţinuturi sponsorizate, îndeosebi limite privind direcţionarea conţinuturilor politice sponsorizate şi interdicţia de a viza conţinuturi după rasă şi religie”.

”Aprofundăm investigaţiile privind tentativele de deturnare a sistemelor noastre şi lucrăm împreună cu cercetătorii noştri şi alte întreprinderi, şi oferim ajutor anchetelor în curs de desfăşurare”, a continuat Google.

În timp ce Facebook şi Twitter au indicat deja că au descoperit conţinuturi finanţate de către interese ruseşti, Google rămâne foarte discret pe această temă, chiar dacă grupul a fost invitat de către Congres să depună mărturie în cadrul unei audieri publice pe 1 noiembrie.

Citeşte şi: Un bombardier rusesc S-A PRĂBUŞIT la o bază aeriană din Siria. Ambii piloţi au murit

Facebook a indicat săptămâna trecută că lucrează împreună cu Twitter şi Google pe această temă.

Congresul, precum şi justiţia americană anchetează în legătură cu o posibilă ingerinţă rusă în campania electorală de anul trecut, care a dus la alegerea lui Donald Trump, şi caută să afle dacă reţelele sociale şi motoarele de căutare au putut servi drept platformă pentru manipulare politică.

Kremlinul a negat de mai multe ori că a încercat să se amestece în procesul electoral din SUA. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.