Facturi online – mai rapid, mai simplu, mai ieftin, la îndemână și… mai ecologic!

Publicat:

La momentul actual, aproape toți furnizorii de servicii de utilități, fie că este vorba despre internet, cablu TV, telefonie mobilă, gaze naturale sau curent electric, propun clienților transmiterea facturilor pe cale electronică. Acest lucru poate fi considerat o facilitate importantă, căci este în avantajul cert al clienților, chiar dacă aduce beneficii și companiilor în cauză (eliminarea unor costuri cu tipărirea și transmiterea facturilor în plicuri, prin servicii de poștă sau curierat).
Să primești factura online nu ar trebui să fie considerat un compromis pentru a accesa costuri mai mici ale serviciilor, ci un mare câștig. În primul rând, factura este primită imediat de client, nu mai există întârzieri, se exclude posibila pierdere a plicului etc. De cele mai multe ori, facturile sunt transmise prin e-mail, însă furnizorii în pas cu tehnologia modernă oferă clienților acces la conturi de client online.
Pe astfel de platforme electronice, abonații își pot verifica oricând nu doar facturile, ci pot face plăți online, pot avea evidența plăților anterioare, pot chiar solicita modificarea unor servicii, în funcție de caz. Spre exemplu, la curent electric și gaze, online se pot introduce datele index consum în fiecare lună, iar în cazul serviciilor de telefonie mobilă se poate activa serviciul de roaming, se poate solicita trecerea la un alt abonament, se poate verifica situația creditului pre-paid.
Furnizorii de servicii care oferă condiții foarte avantajoase clienților în mod clar apelează la transmiterea online a facturilor, pentru că astfel se evită costuri inutile. Clienții nu mai au grija primirii și păstrării facturilor, totul este online oricând au nevoie. Fie că ești interesat de vizualizare factura electrica online la curent electric, gaze naturale sau servicii de internet, totul este online, la îndemână oricând.
Un alt aspect demn de subliniat este caracterul ecologic al unei astfel de măsuri adoptate de furnizor. Milioane de coli de hârtie și milioane de plicuri nu mai sunt consumate de exemplu numai dacă ne gândim la furnizarea de curent electric – altfel, câte un plic cu mai multe pagini printate era necesar pentru fiecare punct de consum. Se evită consumul inutil de hârtie (în mod normal, aruncăm facturile cel mult după un timp de la primire), se evită poluarea generată de transport, se evită și poluarea mediului înconjurător prin generarea de deșeuri (știm cu toții că doar o mică parte din acea hârtie ar fi de fapt reciclată).
În concluzie, când alegem servicii de la un furnizor de utilități, este important să solicităm chiar noi transmiterea facturilor exclusiv în format electronic. Ideal ar fi să existe un astfel de cont de client pe platforma online a furnizorului, unde să avem oricând acces la datele despre facturi și plăți. Dacă email-urile se pot șterge intenționat sau din greșeală, facturile salvate în contul online de client la furnizor sunt oricând ușor de accesat, la nevoie.
Protejarea naturii și evitarea poluării reprezintă acum preocupări de top în întreaga lume, căci ne aflăm într-o situație de urgeă climatică, după cum au conștientizat în mod oficial și liderii Uniunii Europene. Astfel de decizii aparent nesemnificative pot avea un mare impact în realitate. Puțin câte puțin, totul contează pentru mediul înconjurător.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați

Perciun: Banii donați în fondul clasei vor fi legalizați Guvernul a aprobat un regulament care prevede că părinții vor putea contribui financiar, benevol, necondiționat și...

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării

Irina Vlah va candida la funcția de președinte al țării Fosta bașcană a Găgăuziei, Irina Vlah, și-a anunțat candidatura la prezidențialele din toamna lui 2024,...

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor

A obținut poze intime ale unui cuplu și i-a șantajat cu răspândirea lor Un bărbat de 27 de ani din Ialoveni, a fost trimis în...

Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse

 Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a dat în căutare jurnalistul de investigație Andrei Zaharov....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.