Familie de criminali! Fratele principalului suspect, din cazul gravidei ucise, a fost şi el acuzat de omor

Publicat:

Familie de criminali! Fratele principalului suspect, din cazul gravidei ucise, a fost şi el acuzat de omor

Alexei Cotorobai, fratele lui Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul omorului tinerei de 19 ani care era însărcinată, Ana-Maria, este acuzat că ar fi omorât un copil de 10 luni acum 14 ani, dar cazul ar fi fost mușamalizat.

Pentru decesul copilului a fost condamnată mama acestuia, care era minoră atunci. Mama fetei, adică bunica bebelușului decedat, spune că, de fapt, Alexei Cotorobai ar fi cel care ar fi omorât copilul și susține că ea și fiica ei au fost amenințate de familia acestuia, iar de frică, ele au fugit din Republica Moldova, scrie ZdG.


Mama copilului, recunoscută vinovată

Cauza decesului copilului, conform raportului de expertiză legală, citat în sentința de judecată, ar fi fost sindromul copilului scuturat, iar leziunile ar fi fost provocate „în rezultatul zdruncinării acestuia de către persoane neidentificate”.

Familie de criminali! Fratele principalului suspect, din cazul gravidei ucise, a fost şi el acuzat de omor

Mama copilului a fost recunoscută vinovată pentru „lăsarea cu bună știință fără ajutor a unei persoane care se află într-o stare periculoasă pentru viață și este lipsit de posibilitatea de a se salva”. Tânăra, însă, a fost eliberată de la răspundere penală, ținând cont de faptul că era minoră și că a săvârșit pentru prima oară „o infracțiune ușoară sau mai puțin gravă”, după cum se spune în sentința citată de sursa menţionată. Astfel, a fost trasă la răspundere administrativă, sub formă de amendă în valoare de 50 de unități convenționale (echivalentul a 2500 lei), și a fost eliberată din arestul preventiv.

Pe parcursul examinării cauzei în instanță, „a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției” și a mărturisit că „sincer se căiește”, se mai arată în sentință.

Mama fetei: „Am fost amenințate”

Mama fetei, Claudia Cocier, a spus că fiica ei a fost forțată să-și recunoască vina de către Alexei Cotorobai, care ar fi amenințat-o. Ea a solicitat ca numele fiicei sale să nu fie făcut public.

Familie de criminali! Fratele principalului suspect, din cazul gravidei ucise, a fost şi el acuzat de omor

„Ea a fost nevoită, că el a impus-o. El, mama lui, fratele lui. Au spus că dacă n-o să scrie cum o să zică, o să ne „ubirească” (nr. red: înlăture) toate neamurile. Au spus că noi, toate neamurile, o să stăm cu crucea la cap. Noi am fost amenințați la tot pasul, noi am fost urmăriți la tot pasul. Eu mă temeam să dorm în casă. (…) De multe ori m-am rugat să iasă totul la iveală. Se putea totul de descoperit atunci. Ei au vârât bani, poliția totul a astupat.”, a spus femeia.
Cele două nu se află în prezent în Moldova.

Tânăra mamă a declarat atunci că, la 10 februarie 2010, Alexei Cotorobai a venit în locuința ei, unde se afla și bebelușul său, în vârsta de 10 luni. Cotorobai ar fi fost în stare de ebrietate, ar fi început s-o agreseze și i-a cerut să întrețină relații sexuale.

Familie de criminali! Fratele principalului suspect, din cazul gravidei ucise, a fost şi el acuzat de omor

Pentru că a început să plângă copilul, bărbatul l-ar fi luat de cap, și „a strigat la ea să iasă afară din casă, amenințând-o că o omoară”.

Tânăra ar fi ieșit și ar fi auzit un zgomot, iar când a revenit „a văzut copilul ei jos la podea, în poziție pe spate, cu capul pe o parte și cu ochii închiși”. Fata a început a plânge, iar Alexei Cotorobai i-ar fi spus „nu rage”, i-ar fi smuls copilul din brațe și l-a pus într-o cadă de plastic, la bucătărie.

Apoi ar fi scos-o forțat pe tânără din casă, a încuiat ușa, a împins-o în automobilul lui și a dus-o la un bar. Iar ulterior, timp de cinci zile după asta, Cotorobai ar fi ținut-o captivă pe tânără, i-ar fi luat telefonul mobil și ar fi amenințat-o și cu un cuțit.

Alexei Cotorobai, martor în proces

Alexei Cotorobai a figurat în calitate de martor în acest proces, mai scrie sursa citată. El a declarat la faza de urmărire penală că nu ar fi fost niciodată la locuința tinerei și nici la data de 10 februarie 2010. El a mai spus că știa că fata avea un copil, dar că niciodată nu l-ar fi văzut în realitate, doar prin intermediul telefonului mobil. Potrivit lui, în ziua de 10 februarie 2010, el ar fi chemat-o pe tânără la un bar, iar aceasta ar fi venit singură. Ulterior, ar fi dus-o cu mașina la casa bunicilor ei, dintr-o localitate vecină. El a mai declarat că apoi a sunat-o și a întrebat-o unde îi este copilul, iar ea i-ar fi spus că este la mama ei, la Drochia.

În aprilie 2019, Alexei Cotorobai a fost condamnat de Judecătoria Orhei, sediul Telenești, la trei ani de închisoare pentru huliganism. El a fost acuzat și găsit vinovat că ar fi lovit și amenințat mai mulți copii. La alegerile din toamna anului 2023, Cotorobai a candidat la funcția de primar, din partea Partidului „Șansă”, afiliat lui Ilan Șor. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O maşină de spălat vase defectă întrerupe un concert al unei orchestre din Hamburg

O maşină de spălat vase defectă întrerupe un concert al unei orchestre din Hamburg O maşină de spălat vase defectă a dus la întreruperea unui...

Numărul incidentelor antisemite la nivel mondial a atins un ‘maxim istoric’ în 2023

Numărul incidentelor antisemite la nivel mondial a atins un 'maxim istoric' în 2023 Numărul incidentelor antisemite înregistrate în 2023 a fost mult mai mare decât...

Oficial american: Interzicerea uraniului din Rusia ajută SUA să-şi construiască capacitatea de combustibil nuclear

Oficial american: Interzicerea uraniului din Rusia ajută SUA să-şi construiască capacitatea de combustibil nuclear Statele Unite se pregătesc din 2022 pentru posibilitatea ca preşedintele rus...

Guvernul israelian anunţă închiderea Al-Jazeera în statul evreu

Guvernul israelian anunţă închiderea Al-Jazeera în statul evreu Guvernul israelian a "decis în unanimitate" că postul qatarez Al-Jazeera va fi "închis în Israel", a anunţat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.