X

Familiile victimelor tragediei zborului MH17 primesc despăgubiri de peste 16,5 milioane de dolari

Familiile victimelor tragediei zborului MH17 au primit, joi, dreptul la despăgubiri în valoare de peste 16,5 milioane de dolari din partea unui tribunal olandez, relatează CNN , scrie news.ro .

După ce au fost analizate cele 306 cereri de despăgubire, conform legislaţiei ucrainene, ”despăgubirea pentru daune morale, inclusiv daune emoţionale” a fost ”acordată pentru o sumă totală care depăşeşte 16 milioane de euro (16,5 milioane de dolari)”, se arată într-un comunicat de presă al Tribunalului Districtual de la Haga.

Citește și: Macron susţine ideea lui Lula de a organiza COP în Amazonia în 2025

Comunicatul de presă a menţionat că, deşi în conformitate cu legea ucraineană, partenerii de acelaşi sex nu au dreptul să pretindă despăgubiri, instanţa a decis să nu aplice această excludere, deoarece ar intra în contradicţie cu ”interzicerea discriminării”.

Cei trei acuzaţi, Leonid Harchenko, Serghei Dubinski şi Igor Ghirkin, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, după ce instanţa a decis că doborârea zborului MH17 a avut ”consecinţe atât de devastatoare” încât ”o perioadă limitată în arest nu va fi suficientă”, potrivit comunicatului de presă.

Citește și: Biden îi felicită pe republicani pentru victoria obţinută în Camera Reprezentanţilor

Tags: HagaIgor GhirkininchisoareLeonid HarchenkoMH17Serghei Dubinski
Categorii: Diaspora