Femeie luată de pe stradă și dusă la o mănăstire, cu forța, pentru dezlegare de farmece. Salvarea ei a venit de la o măicuță

Publicat:

Femeie luată de pe stradă și dusă la o mănăstire, cu forța, pentru dezlegare de farmece. Salvarea ei a venit de la o măicuță

Bărbatul a dus-o cu forța pe fosta sa parteneră la o mănăstire pentru ca un preot să îi citească o dezlegare de farmece și să îi spovedească pe amândoi. Femeia a reușit să scape din mâinile agresorului cu ajutorul unei măicuțe, scrie adevarul.ro.

Judecătoria Fălticeni l-a condamnat în 11 aprilie 2024 pe un bărbat de 60 de ani la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Decizia instanței nu este definitivă.


Suceveanul fusese condamnat anterior pentru o altă faptă penală la 2 ani de închisoare, astfel că cele două pedepse au fost contopite, iar în final a rezultat o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare, care a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de 4 ani.

El a intrat în colimatorul polițiștilor pentru că în 7 mai 2021 și-a forțat fosta concubină să urce în mașina personală și, ajutat de fiul său, a dus-o la o mănăstire din satul Slătioara, județul Suceava.

„În momentul în care persoana vătămată a părăsit locuința, inculpatul a abordat-o și văzând că aceasta nu se conformează solicitărilor sale, a imobilizat-o și a urcat-o cu forța în autoturismul …, pe bancheta din spate”, au stabilit anchetatorii.

Audiat de polițiști, bărbatul a declarat că și-a dus fosta parteneră la mănăstire pentru ca un preot să îi citească dezlegarea de farmece și să îi spovedească pe amândoi.

„Inculpatul a luat hotărârea de a o duce pe persoana vătămată la …, pentru a i se citi dezlegări de către un preot, împotriva voinței acesteia. Nu a realizat că fapta sa constituie infracțiune”, a explicat procurorul de caz în actul de acuzare.

Salvarea femeii a venit de la o măicuță, cu care aceasta a reușit să vorbească și care a ascuns-o în incinta mănăstirii până la sosirea polițiștilor.

„În incinta mănăstirii …, persoana vătămată a reușit să solicite ajutorul martorei …, maică la mănăstire, care i-a oferit un telefon mobil pentru a suna la numărul de urgență 112, totodată ascunzând-o pe aceasta de inculpat, în spatele mănăstirii, până la sosirea echipajului de poliție”,se menționează în rechizitoriu.

În urma audierilor, instanța a constatat că suceveanul și-a răpit fosta concubină pe fondul geloziei și din dorinţa de a-şi salva relaţia cu aceasta. Femeia îi spusese că are o relație cu alt bărbat.

Fapta inculpatului denotă o îndrăzneală şi dezinhibiţie a acestuia în săvârşirea de fapte antisociale şi imprimă faptei o gravitate concretă medie apreciată şi prin prisma relaţiilor preexistente de concubinaj dintre persoana vătămată şi inculpat, relaţie presărată de-a lungul timpului cu mai multe certuri şi împăcări”, și-a motivat instanța decizia de condamnare a bărbatului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia anunţă ocuparea a încă două sate în Ucraina

Rusia anunţă ocuparea a încă două sate în Ucraina Armata rusă a anunţat luni că a ocupat două sate ucrainene, unul în zona regiunii Doneţk...

Obsesia lui Putin pentru războiul din Ucraina riscă să falimenteze industriile de petrol și gaze: Forța de muncă e pe front!

Obsesia lui Putin pentru războiul din Ucraina riscă să falimenteze industriile de petrol și gaze: Forța de muncă e pe front! Industria rusească de petrol...

R. Moldova și Ucraina urmează să înceapă oficial negocierile de aderare la UE în ultima săptămână din iunie (surse diplomatice)

R. Moldova și Ucraina urmează să înceapă oficial negocierile de aderare la UE în ultima săptămână din iunie (surse diplomatice) R. Moldova și Ucraina urmează...

Europa în centrul Chișinăului: Programul evenimentelor, de Ziua Europei

Europa în centrul Chișinăului: Programul evenimentelor, de Ziua Europei Europa în centrul Chișinăului. Pe 9 mai, Republica Moldova va sărbători Ziua Europei cu sloganul „Europa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.