O femeie a fost reţinută după ce a escaladat Statuia Libertăţii

Publicat:

Poliția a reținut o femeie care a escaladat Statuia Libertății din New York în semn de protest față de separarea familiilor de imigranți ca urmare a măsurilor antiimigrație adoptate recent de Administrația Donald Trump, relatează postul BBC News, potrivit mediafax.

În urma incidentului produs miercuri, chiar de Ziua Independenței Statelor Unite, autoritățile au evacuat turiștii de pe Insula Libertății, unde se află celebrul monument.


Citeşte şi: La fiecare trei zile, un militant al drepturilor omului este asasinat în Columbia

Potrivit presei americane, protestatara, identificată drept Therese Patricia Okoumou, este o imigrantă în vârstă de 44 de ani din Republica Democrată Congo.

Alte câteva persoane au fost reținute în cursul zilei după un protest neautorizat.

Activiști ai mișcării Rise and Resist au manifestat miercuri la baza Statuii Libertății, cerând desființarea agenției guvernamentale americane care se ocupă cu identificarea și deportarea imigranților ilegali.

Inițial, membrii mișcării au negat că ar avea vreo legătură cu Therese Patricia Okoumou, însă au admis că aceasta a participat la protestul lor, însă nu știau că voia să escaladeze monumentul.

Citeşte şi: Lech Walesa se alătură protestatarilor din Polonia

Administraţia de la Washington este criticată dur pentru că a separat copiii imigranţilor de părinţi la frontiera cu Mexicul. Autorităţile americane au început să îi aresteze preventiv pe imigranţii care intră ilegal în Statele Unite, iar copiii acestora sunt transferaţi în centre speciale.

În ultimele săptămâni, peste 2.000 de copii au fost despărțiți de părinții imigranți deoarece autorităţile au intensificat procedurile de inculpare a imigranţilor intraţi ilegal în SUA.

În urma criticilor, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat săptămâna trecută o ordonanţă executivă prin care se va evita separarea copiilor de părinţii imigranţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.