Fermierii au deblocat șoseaua Hîncești, dar se îndreaptă spre Capitală pentru a discuta cu reprezentanții Guvernului

Publicat:

Fermierii/agricultorii au decis să deblocheze șoseaua Hîncești, care reprezintă una dintre intrările capitalei, dar se îndreaptă mâine, 23 noiembrie curent, în Centru, fără tehnică agricolă, pentru a discuta cu reprezentanții Guvernului.

Ei s-au arătat nedumeriți de faptul că societatea nu-i susține, precum că ar sta cu mâna întinsă, reiterând că „nu vrem bani, dar vrem soluții”.


Citeşte şi: Un ofițer de investigații a fost prins cu mită

Peste 20 de fermieri din raionul Căușeni și Ștefan Vodă s-au alăturat miercuri protestului anunțat în toată țara. Agricultorii au protestat pașnic, în speranța că autoritățile le vor auzi cele 3 revendicări înaintate anterior Guvernului.

Ei cer introducera, prin decizia CSE, pentru perioada până la 31 octombrie 2024, a unui moratoriu la calcularea penalităților, aprobarea și finanțarea schemelor de plăți directe la hectar, și alocarea, în 2024, din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii 50%, dar nu mai puțin de 1 mlrd. lei.

„Suntem mai mulți decât am fost în vară. Nu am venit să cerem bani, ci soluții reale. Acasă nu avem ce căuta, acasa ne așteaptă sărăcia, dacă nu intervine statul”.

În context au făcut apel și la alți oameni din domeniu, în special la cei de la nord care anul acesta s-au bucurat de roadă, să vină să susțină protestul fie pe șos. Hîncești a capitalei, fie la Stăuceni.

Citeşte şi: Aleșii locali sunt obligați să depună declarații de avere

„Azi seara fermierii protestatari au decis deblocarea drumului de intrare sudică în Chișinău. Mâine , la orele 9.00, agricultorii se întâlnesc la tractoare și la orele 10.00 vor veni, deocamdată fără tehnica agricolă, la Guvern pentru a discuta cu dl prim-ministru revendicările în baza proiectului deciziei CSE, care a fost elaborat de organizațiile de fermieri și care luni a primit domnul ministru. În funcția de rezultatul întălnirii cu domnul Recean, agricultorii vor decide acțiunile ulterioare”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat

VIDEO - Testul simplu cu degetul care vă arată dacă ați băut suficientă apă sau dacă sunteți deshidratat Dacă vă temeți că nu beți suficientă...

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate

Reducerea consumului de carne procesată ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate Reducerea consumului de carne procesată cu aproximativ o treime ar putea preveni peste...

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de ‘agățat’

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de 'agățat' Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era...

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.