Fermierii polonezi îi cer lui Putin ‘să facă ordine în Ucraina’ (FOTO)

Publicat:

Fermierii polonezi îi cer lui Putin ‘să facă ordine în Ucraina’

Fermieri polonezi care au protestat în masă marţi împotriva importurilor de cereale ucrainene au amplasat pe un tractor o pancartă în care îi cereau liderului rus Vladimir Putin să “restabilească ordinea în Ucraina”, ministrul de interne polonez Marcin Kierwinski reacţionând imediat, a relatat publicaţia ucraineană online Ukrainska Pravda, potrivit stiripesurse.ro.

Pe pancartă scria: “Putin, fă ordine în Ucraina, la Bruxelles şi în guvernul nostru!” Acesteia îi era ataşat un steag sovietic.


Citeşte şi: Americanii se pregătesc de o posibilă invazie rusă în Moldova – Stiripesurse.md

Când un jurnalist de la Gazeta Wyborcza a atras atenţia asupra bannerului scandalos, organizatorii protestului nu şi-au ascuns uimirea, subliniind că protestatarii sunt responsabili în mod individual pentru conţinutul pancartelor lor.

Fermierii polonezi îi cer lui Putin ‘să facă ordine în Ucraina’

Potrivit unor informaţii neoficiale, persoana care a postat acest banner va fi inculpată pentru propagandă în favoarea unui sistem de stat totalitar.

Comentând situaţia, ministrul polonez de interne a confirmat că vor fi luate măsuri suplimentare împotriva autorului bannerului.

“Poliţia şi procuratura iau măsuri împotriva creatorului său. Nu va exista nicio toleranţă pentru astfel de acţiuni criminale”, a scris Marcin Kierwinski, într-o postare pe reţeaua X (ex-Twitter).

Fermierii polonezi au blocat marţi calea ferată în apropierea punctului de control Şehîni-Medyka şi au vărsat o parte din cerealele ucrainene dintr-un vagon de marfă în dimineaţa zilei de 20 februarie. Însă doar o cantitate mică de cereale a fost vărsată pe şinele de cale ferată, a indicat ulterior agenţia de presă PAP, citată de DPA.

O înregistrare video de pe reţelele de socializare difuzată de televiziunea ucraineană arată fermieri descărcând porumb din mai multe vagoane de marfă din Ucraina, în timp ce intonau imnul naţional al Poloniei. Poliţia a izolat o parte din zonă şi a cerut manifestanţilor să părăsească locul.

Fermierii polonezi îi cer lui Putin ‘să facă ordine în Ucraina’

Căile ferate ucrainene au confirmat incidentul de la graniţa cu Polonia în staţia Medyka. Cele două vagoane de cereale deschise erau destinate Germaniei, conform DPA. În total, erau în jur de 40 de vagoane ucrainene care transportau produse agricole prin această staţie.

Acţiunea face parte din protestele fermierilor polonezi la nivel naţional. Acestea sunt îndreptate împotriva politicii agricole a UE, dar şi împotriva importului de produse agricole ieftine din Ucraina. Marţi, aceştia au blocat şi autostrăzi, sensuri giratorii şi intersecţii în 200 de oraşe.

“Noi, fermierii din toată Polonia, am fost primii care au întins o mână prietenească şi le-am urat bun venit fraţilor noştri din Ucraina. Şi acum suntem prejudiciaţi de ei”, a declarat Roman Kondrow de la iniţiativa “The Deceived Village” postului de radio Rmf.fm. “Diferite organizaţii mafiote aduc acest grâu în Polonia. Nu se poate spune altfel”, afirmă el.

Ca răspuns la acţiunile poloneze, transportatorii ucraineni au început să protesteze la punctele de control Rava-Ruska-Hrebenne, Krakoveţ-Korczowa şi Şehîni-Medyka.

Fermierii polonezi îi cer lui Putin ‘să facă ordine în Ucraina’

Oleksandr Kubrakov şi Iulia Sviridenko, prim-viceprim-miniştrii guvernului ucrainean, au cerut o soluţionare rapidă a blocării punctelor de trecere a frontierei dintre Polonia şi Ucraina, inclusiv obstrucţionarea traficului de pasageri.

Fermierii polonezi se plâng de faptul că Green Deal-ul UE le impune noi condiţii, în timp ce cerealele şi alte produse agricole din Ucraina, care sunt produse mai ieftin fără aceste condiţii, sunt permise pe piaţă.

Ministerul de Externe de la Kiev a cerut Varşoviei să oprească blocajele şi să ia măsuri împotriva “retoricii antiucrainene”, potrivit DPA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trump urmează să primească milioane de acţiuni suplimentare de la grupul său media, în valoare de 1,17 miliarde de dolari

Trump urmează să primească milioane de acţiuni suplimentare de la grupul său media, în valoare de 1,17 miliarde de dolari Fostul preşedinte american Donald Trump...

Un membru CSM riscă să fie sancționat. Nu a depus la timp declarația de avere

Un membru CSM riscă să fie sancționat. Nu a depus la timp declarația de avere Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat un proces contravențional...

Incident într-o școală din Țara Galilor. Trei persoane au fost rănite

Incident într-o școală din Țara Galilor. Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite în timpul unui incident care s-a produs într-o școală...

SUA și Rusia se înfruntă la ONU din cauza armelor nucleare din spațiu

SUA și Rusia se înfruntă la ONU din cauza armelor nucleare din spațiu SUA și Rusia se înfruntă la ONU din cauza armelor nucleare din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.