Festivalul de la Salzburg din 2019 se va desfăşura sub semnul mitului, cu teme din Grecia Antică

Publicat:

Ediţia din 2019 a Festivalului de la Salzburg se va desfăşura sub semnul mitului şi propune spectatorilor o serie de opere cu teme din Grecia Antică, printre care şi ”Oedip” de George Enescu, potrivit dpa, scrie Agerpres.

Opera ”Idomeneo” de Mozart, pusă în scenă de regizorul american Peter Sellars, va deschide festivalul la 27 iulie, au anunţat miercuri organizatorii.


Citește și : Salvini asigură că Italia rămâne o ‘ţară primitoare, generoasă şi solidară’

“Vom monta ‘Idomeneo’ din perspectiva problemei încălzirii globale, să arătăm ce se întâmplă atunci când creşte nivelul mărilor şi oceanelor”, a spus Sellars, potrivit organizatorilor. Forţa apei joacă un rol central în operă. Spectacolul se va desfăşura sub bagheta dirijorului grec Teodor Currentzis.

Directorul festivalului, Markus Hinterhaeuser, spune că fiecare epocă a folosit miturile ca o modalitate de a se analiza pe sine.

“Un mit poate reflecta sau distorsiona situaţiile sociale curente”, a spus acesta în cadrul unei conferinţe de presă.

Programul festivalului va include unele dintre cele mai cunoscute motive greceşti, printre care puternicul personaj feminin Medeea, care se va regăsi în două opere: o punere în scenă a versiunii clasice semnate de Luigi Cherubini şi în producţia ”Medeamaterial”, de compozitorul francez Pascal Dusapin.

Oedip, bărbatul care îşi ucide tatăl şi se căsătoreşte cu mama sa, protagonistul operei cu acelaşi nume creată în 1939 de compozitorul român George Enescu, va fi de asemenea prezent pe scena festivalului.

Citește și : Fox News se alătură procesului judiciar declanşat de CNN împotriva administraţiei Trump

Mitologia greacă este tratată în cheie comică în ”Orfeu în Infern”, de Jacques Offenbach. Este vorba despre debutul la Salzburg al regizorului australian Barrie Kosky, care a făcut senzaţie la festivalul Wagner din oraşul german Bayreuth, în 2017.

Ediţia din 2019 a Festivalului de la Salzburg va include interpreţi de renume precum Anna Netrebko, care va cânta în ”Adriana Lecouvreur” de Francesco Cilea, şi Placido Domingo în ”Luisa Miller” de Verdi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.