Festivalul internaţional de benzi desenate de la Angouleme a acordat trofeul Fauve d’or tânărului Jeremie Moreau

Publicat:

Festivalul internaţional de benzi desenate de la Angouleme, Franţa, cel mai amplu eveniment european dedicat celei de-a noua arte, a acordat sâmbătă trofeul Fauve d’or tânărului desenator Jeremie Moreau, informează AFP.

În vârstă de 30 de ani, Jeremie Moreau a fost recompensat pentru cartea sa ”La saga de Grimr”, o poveste din Islanda secolului al XVIII-lea, potrivit agerpres.


Considerat cel mai bun album de limbă franceză al anului, cartea lui Moreau spune povestea unul tânăr rebel pe nume Grimr, un uriaş cu păr roşu care trăieşte într-o ţinut ostil şi se află în căutarea identităţii.

Citește și : Donald Trump îndeamnă la o „acţiune decisivă” împotriva talibanilor în urma atentatului de la Kabul

Pentru a da viaţă acestei epopei sălbatice, Jeremie Moreau a lucrat în acuarelă în nuanţe de albastru, verde şi brun. Autorul foloseşte puţin text, imaginile fiind cele care dau forţă poveştii.

Acesta este cel de-al treilea album semnat de Jeremie Moreau, un tânăr talentat care, în scurta sa carieră, a obţinut deja premiul pentru bandă desenată şcolară în 2005, premiul tânărul talent la festivalul de la Angouleme şi cel pentru cea mai bună bandă desenată francofonă, în 2012, şi premiul librăriilor care vând benzi desenate în 2013.

Este cel mai tânăr laureat al Fauve d’or din 1997.

A concurat cu alţi nouă autori dintre care patru femei.

Printre aceştia, Marion Montaigne a obţinut premiul publicului/Cultura pentru albumul său ”Dans la combi de Thomas Pesquet”, despre astronautul care a petrecut peste 200 de zile pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS).

Marion Montaigne, în vârstă de 37 de ani, a mai primit acest premiu şi în 2013, cu lucrarea ”Tu mourras moins bęte, volumul 2”.

Juriul i-a acordat un premiu special lui Marion Fayolle, pentru ”Les amours suspendues”.

Australianul Simon Hanselmann a primit premiul pentru seria ”Megg, Mogg & Owl: Happy Fucking Birthday”.

Cea de-a 45-a ediţie a festivalului de la Angouleme se încheie duminică.

Anul viitor, festivalul va fi prezidat de americanul Richard Corben, care a primit anul acesta marele premiu al oraşului Angouleme, o alegere controversată întrucât ilustratorul este cunoscut pentru poveştile sale horror sau SF, dar şi pentru stereotipia personajelor feminine.

Anul trecut, trofeul Fauve d’or a fost obţinut de Eric Lambé şi Philippe de Pierpont pentru cartea lor ”Paysage apres la bataille”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.