Fiji se pregăteşte de sosirea unui ciclon tropical; o persoană a fost luată de ape în timp ce traversa un râu

Publicat:

  O persoană a fost luată de ape din cauza curenţilor puternici, duminică dimineaţă, în timp ce traversa un râu din Fiji, ţară insulară din sudul Oceanului Pacific ce se pregăteşte de sosirea unui ciclon tropical, informează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.  

Incidentul a avut loc în Tavua, la o distanţă de aproximativ 91 de kilometri de al treilea oraş ca mărime din Fiji, Nadi, potrivit directorului Biroului naţional pentru managementul dezastrelor (NDMO), Vasiti Soko.


Citește și : Amenzi usturătoare pentru italienii care nu respectă noile măsuri antiepidemice

Directorul Serviciului de Meteorologice din Fiji, Terry Atalifo, a declarat că o depresiune tropicală, care se deplasează lent spre vestul Fiji, va creşte în intensitate până la nivel de ciclon în cursul nopţii, potrivit prognozelor, şi va aduce precipitaţii abundente ”în toată ţara, în următoarele zile”.

El a avertizat că în toate zonele joase sau în regiunile predispuse la inundaţii ar putea avea loc viituri.

Pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, 50 de drumuri din Fiji sunt în prezent închise din cauza inundaţiilor, în timp ce circulaţia pe alte 18 este restricţionată.

Circa 200 de persoane au fost adăpostite în trei centre de evacuare, iar NDMO se aşteaptă ca cifra să crească pe măsură ce se prognozează mai multe ploi.

NDMO a avertizat populaţia să evite călătoriile inutile şi să nu traverseze drumurile inundate şi cursurile de apă.

În vestul Fiji, unii locuitori au rămas fără curent electric începând de sâmbătă după-amiază, iar vremea nefavorabilă a zădărnicit demersurile de restabilire a alimentării cu energie de către Energy Fiji Limited (EFL).

În Suva, capitala Fiji, poliţia a restricţionat deplasările, cu excepţia serviciilor esenţiale şi a persoanelor juridice.

Duminică, Ministerul Educaţiei a anunţat că, pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, toate şcolile din ţară vor fi închise începând de luni până la noi dispoziţii.

Citește și : ‘Oricare ar fi soluţia privind Ucraina, ea trebuie să nu ocolească Europa’

Autoritatea pentru Siguranţa Maritimă a ordonat duminică tuturor navelor să anuleze imediat orice călătorie până la noi notificări.

Premierul Fiji, Voreqe Bainimarama, a cerut duminică populaţiei să ia în serios avertizările meteorologice în vigoare.

Sezonul cicloanelor din Oceanul Pacific se desfăşoară anual în perioada noiembrie – aprilie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cel puţin 26 de morţi şi 160 de spitalizări în Iran în urma consumului de băuturi alcoolice ilegale

Cel puţin 26 de morţi şi 160 de spitalizări în Iran în urma consumului de băuturi alcoolice ilegale Cel puţin 26 de persoane au murit...

Asteroidul care a ucis dinozaurii în urmă cu 66 de milioane de ani nu a fost singur

Asteroidul care a ucis dinozaurii în urmă cu 66 de milioane de ani nu a fost singur Asteroidul uriaș care a lovit Pământul și a...

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli Guvernul regiunii belgiene Valonia a votat miercuri pentru interzicerea folosirii în scopuri recreaţionale a...

Moda în Trecere: Între Inovație și Tradiție la Săptămâna Modei de la Paris

Moda în Trecere: Între Inovație și Tradiție la Săptămâna Modei de la Paris Moda se află într-o perioadă de tranziție, așa cum a fost evident...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.