Filipinele au început vaccinarea în masă a populaţiei

Publicat:

Autorităţile din Filipine au început luni administrarea vaccinului chinezesc anti-COVID-19 CoronaVac, categoriile prioritare fiind lucrătorii din domeniul sănătăţii, armata, poliţia şi înalţii oficiali guvernamentali, informează AFP, potrivit agerpres.

Principalii colaboratori ai preşedintelui Rodrigo Duterte au fost printre sutele de persoane care au primit primele doze de vaccin, considerând că este o datorie morală.


Citeşte şi: Trump dă de înţeles că va candida din nou la alegerile prezidenţiale din SUA

În pofida îndoielilor cu privire la eficacitatea CoronaVac, campania de vaccinare a început în şase spitale din Manila a doua zi după sosirea a 600.000 de doze oferite de Beijing.

Guvernul lui Duterte s-a aflat sub tirul criticilor pentru întârzierea procurării vaccinurilor.

Primele vaccinuri au sosit în ţară când numărul zilnic de cazuri noi este cel mai ridicat de patru luni.

Peste 576.000 de cazuri de contaminare au fost confirmate în întregul arhipelag de la începutul pandemiei, 12.000 soldându-se cu decese.

Această donaţie nu reprezintă decât o mică parte din dozele pe care Manila le negociază cu şapte laboratoare farmaceutice.

Cea mai mare parte a livrărilor nu este aşteptată până la sfârşitul anului.

Pentru Filipine, problema nu se limitează doar la aprovizionare, în condiţiile în care neîncrederea faţă de vaccinuri este puternică în această ţară care în ultimii ani a avut probleme cu programele de vaccinare.

Aproape jumătate din populaţie nu intenţionează să se vaccineze împotriva noului coronavirus, potrivit sondajelor recente.

Responsabilul pentru negocierile privind vaccinurile Carlito Galvez i-a atacat detractorii vaccinului produs de Sinovac, cunoscut sub numele de CoronaVac, acuzându-i că au răspândit “informaţii false”.

“Vaccinarea este obligaţia tuturor. Nu ar trebui să aşteptăm aşa-zisul cel mai bun vaccin, deoarece nu există”, a declarat el.

Citeşte şi: Antiaeriana siriană a doborât rachete israeliene deasupra Damascului

CoronaVac a obţinut o autorizaţie de utilizare de urgenţă cu câteva zile înainte de administrarea primelor doze.

Autoritatea filipineză pentru medicamente nu l-a recomandat lucrătorilor din sistemul medical din cauza ratei sale de eficacitate mai scăzute în raport cu concurenţii.

Un grup consultativ care sfătuieşte guvernul l-a autorizat pentru cei care doresc, însă numeroase infirmere şi medici preferă să aştepte alte vaccinuri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.