X

Filipinezii care NU poartă masca în mod corect vor fi ARESTAŢI

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a ordonat Poliţiei să îi aresteze pe rezidenţii care nu poartă corect masca sanitară, inclusiv pe cei care o ţin sub nivelul nasului, în contextul în care această ţară se confruntă cu o creştere consistentă a cazurilor de COVID-19, informează AFP, potrivit agerpres.

Preşedintele Duterte a lansat această nouă directivă după o întâlnire a grupului său de lucru dedicat COVID-19, potrivit unui videoclip transmis miercuri seară de biroul său de presă şi în care se poate vedea că toţi participanţii purtau măşti sanitare, cu excepţia sa.

Citeşte şi: Pentagonul se teme de tot ce-i mai rău! Racheta chinezilor se poate prăbuşi într-o zonă populată – Black News

Mii de oameni au fost sancţionaţi pentru încălcarea regulilor adoptate pentru combaterea COVID-19 de când restricţiile au fost înăsprite la sfârşitul lunii martie în capitala Manila şi în provinciile învecinate din cauza unei creşteri considerabile a numărului de contaminări.

Ministrul Justiţiei şi şeful Poliţiei au cerut agenţilor să acorde amenzi sau ore de muncă în serviciul comunităţii celor care încalcă regulile mai degrabă decât să-i aresteze, după moartea unui bărbat care, pentru încălcarea interdicţiei de circulaţie pe perioada nopţii, a fost forţat de către poliţie să efectueze o sută de flexiuni.

Cu toate acestea, preşedintele Duterte a declarat că Poliţia trebuie să fie dură cu persoanele care poartă incorect masca sanitară, inclusiv cu cei care o ţin sub nivelul nasului.

“Ordinele mele către Poliţie sunt de a aresta persoanele care nu poartă masca în mod corect şi de a investiga de ce fac acest lucru”, a precizat preşedintele filipinez.

Citeşte şi: IFPMA este ‘dezamăgită’ de suspendarea brevetelor pentru vaccinurile anti-COVID-19 – Black News

Anul trecut, şeful statului, cunoscut pentru declaraţiile sale controversate şi uneori pentru insultele sale, a declarat că forţele de securitate ar trebui să deschidă focul asupra oricărei persoane care creează “dezordine” în zonele aflate în lockdown. Acea declaraţie i-a adus critici acerbe din partea organizaţiilor pentru drepturile omului.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Harry Roque, a confirmat că poliţiei i-a fost transmis ordinul de a face arestări, precizând că este posibilă o detenţie de 12 ore.

Filipine, o ţară cu o populaţie de 108 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent peste un milion de cazuri de COVID-19. 

Tags: coronaviruscovid-19filipineHarry RoquelockdownmanilamascapolitieRodrigo Duterte
Categorii: Știrile zilei