Filmul chinez ‘Black Dog’ a câştigat premiul secţiunii Un Certain Regard în cadrul Festivalului de Film de la Cannes

Publicat:

Filmul chinez ‘Black Dog‘ a câştigat premiul secţiunii Un Certain Regard în cadrul Festivalului de Film de la Cannes

Lungmetrajul “Black Dog”, ce prezintă povestea prieteniei dintre un câine vagabond şi un agent însărcinat cu eliminarea acestor animale în China, a câştigat vineri seară premiul secţiunii Un Certain Regard în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, informează AFP.

Un Certain Regard, principala secţiune paralelă a Festivalului de la Cannes, face parte din Selecţia Oficială a evenimentului şi este dedicată cinematografiei de autor şi descoperirii noilor talente, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi : Parlicov: Gazul rusesc ar putea ajunge în R.Moldova prin Turcia și prin gazoductul transbalcanic în regim revers

Filmul “Black Dog” a reprezentat o bună ocazie pentru regizorul Guan Hu de a “filma viaţa de zi cu zi a celor lăsaţi în urmă de dezvoltarea industrială care susţine economia ţării”, potrivit site-ului festivalului.

Foarte cunoscut în China, regizorul Guan Hu este autorul unora dintre cele mai mari succese cinematografice din ultimii ani în ţara lui, cum ar fi epopeea de război “The Eight Hundred” (2020).

Cineastul chinez a revenit la rădăcinile sale profund ancorate în cinematografia independentă odată cu filmul “Black Dog”, a cărui acţiune se desfăşoară chiar înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice din 2008 şi care abordează, în mod indirect, tematica hoardelor de câini abandonaţi înainte de acel eveniment.

Xin, o căţeluşă rezultată din încrucişarea raselor Jack Russell şi ogar, al doilea personaj al filmului “Black Dog”, a fost recompensată vineri şi cu un trofeu insolit, Marele Premiu al Juriului Palme Dog, al doilea ca importanţă atribuit de acest juriu. Trofeul Palme Dog i-a revenit în acest an lui Kodi, un Griffon metis care joacă în filmul ”Le proces du chien”, regizat de franco-elveţiana Laetitia Dosch.

Juriul secţiunii Un Certain Regard, prezidat de cineastul canadian Xavier Dolan, a acordat vineri seară şi celelalte premii atribuite în cadrul acestei secţiuni. Astfel, Premiul Juriului a revenit filmului “L’histoire de Souleymane”, regizat de Boris Lojkine, iar Premiul pentru Regie le-a fost atribuit ex aequo cineaştilor Roberto Minervini (“Les Damnes”) şi Rungano Nyoni (“On Becoming a Guinea Fowl”).

Cel mai bun actor a fost desemnat Abou Sangare pentru interpretarea sa din filmul “L’Histoire de Souleymane”, iar premiul pentru cea mai bună actriţă a fost câştigat de Anasuya Sengupta, protagonista peliculei “The Shameless”.

Citeşte şi : Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă cu aproape doi ani în perioada 2019-2021

O menţiune specială a fost acordată filmului “Norah”, de Tawfik Alzaidi, iar Premiul Tineretului i-a revenit producţiei “Vingt Dieux”, de Louise Courvoisier.

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se desfăşoară în perioada 14-25 mai. Palmaresul oficial al Festivalului de la Cannes 2024, inclusiv câştigătorul trofeului Palme d’Or, va fi anunţat sâmbătă seară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Permisele de conducere ale moldovenilor din Grecia vor putea fi preschimbate

Permisele de conducere ale moldovenilor din Grecia vor putea fi preschimbate Moldovenii stabiliți în Grecia, care dețin un permis conducere moldovenesc, își vor putea obține...

Combaterea dezinformării și propagandei. Ce acțiuni întreprinde Moldova

Combaterea dezinformării și propagandei. Ce acțiuni întreprinde Moldova La Sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE),...

Alertă cu bombă! Aeroportul este evacuat

Alertă cu bombă! Aeroportul este evacuat Alertă cu bombă pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Citește și: Vin intemperiile! Avertizare Cod galben de vreme rea Sute de pasageri...

Ar fi ucis o pensionară și l-a lăsat pe un bărbat să moară într-un beci improvizat. Individul – trimis pe banca acuzaților

Ar fi ucis o pensionară și l-a lăsat pe un bărbat să moară într-un beci improvizat. Individul – trimis pe banca acuzaților Individul din raionul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.