Filou şi Joe Cocker, câini dresaţi pentru coronavirus! Precizia lor este uluitoare

Publicat:

O clinică veterinară din Germania a dresat câini să detecteze noul coronavirus în probe de salivă umană cu o precizie de 94%, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Câinii sunt dresaţi să adulmece “mirosul de coronavirus” care provine din celulele persoanelor infectate, a declarat medicul veterinar Esther Schalke.


Citește și : Rusia denunţă ISTERIA Occidentului faţă de procesul lui Navalnîi

Filou, un Ciobănesc Belgian în vârstă de 3 ani, şi Joe Cocker, un Cocker Spaniel de 1 an, sunt doi dintre câinii dresaţi la Universitatea de Medicină Veterinară din Hanovra.

“Am făcut un studiu în care am avut câini care adulmecau mostre de la pacienţi testaţi pozitiv la COVID-19 şi putem spune că i-au putut detecta cu o probabilitate de 94%”, a declarat Holger Volk, şeful clinicii veterinare.

“Deci câinii chiar pot depista persoanele cu infecţii şi fără infecţii, precum şi pacienţi asimptomatici şi simptomatici cu COVID-19”, a adăugat el.

Stephan Weil, premierul landului Saxonia Inferioară, cu capitala la Hanovra, a declarat că a fost impresionat de studiu şi a solicitat teste de fezabilitate înainte de a utiliza astfel de câini pe teren, de exemplu pentru detectarea persoanelor cu COVID-19 care participă la concerte. “Acum avem nevoie de teste la anumite evenimente”, a spus Weil.

Citește și : Iranul LAUDĂ Irakul pentru mandatul de arestare pus pe numele lui Trump

În Finlanda, câini dresaţi pentru a detecta noul coronavirus au început să fie folosiţi pe Aeroportul Helsinki-Vantaa începând din septembrie trecut, în cadrul unui proiect-pilot implementat în paralel cu testările obişnuite folosite pe aeroporturi.

Aeroportul internaţional din Santiago de Chile foloseşte, de asemenea, câini pentru a depista persoanele infectate cu COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață – Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană

Reședința lui Putin din Valdai devine o fortăreață - Liderul de la Kremlin este protejat de cel puțin șapte sisteme de apărare antiaeriană Un alt...

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: ‘Dușmanul nostru se află în altă parte’

Televiziunea rusă de stat amenință cu atacarea Bucureștiului: 'Dușmanul nostru se află în altă parte' Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă miercuri că televiziunea rusă de...

Germania vrea să reducă la 50% cheltuielile pentru Ucraina în 2025

Germania vrea să reducă la 50% cheltuielile pentru Ucraina în 2025 Guvernul german intenționează să aprobe miercuri bugetul pentru 2025, după luni de dispute, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.