Finlanda ar putea închide complet granița cu Rusia

Publicat:

Autoritățile finlandeze ar putea închide complet granița cu Rusia din cauza crizei migranților ilegali care se intensifică. Măsura ar putea intra în vigoare curând, iar specialiștii susțin că în spatele crizei este Rusia, potrivit Sky News.

Poliția de frontieră finlandeză a anunțat că aproximativ 300 de solicitanți de azil, majoritatea din Irak, Yemen, Somalia și Siria, au ajuns la granița finlandeză cu Rusia începând din septembrie. Zeci de persoane au sosit la frontieră în ultimele zile, ceea ce indică o creștere a numărului de migranți.


Citeşte şi: Nemerenco îl face de ocară pe medicul şpăgar din Bălţi

De asemenea, în noiembrie, Finlanda a înregistrat 89 de traversări ale frontierei în doar două zile ceea ce arată o creștere semnificativă față de cele 91 treceri înregistrate de la jumătatea lunii iulie până la 12 noiembrie.

Zeci de migranți au ajuns sâmbătă la două puncte de trecere a frontierei închise recent de finlandezi. Oamenii s-au adunat în jurul unui foc de tabără la temperaturi sub zero grade, potrivit Reuters.

Inițial, autoritățile finlandeze au închis patru puncte de trecere a frontierei din sud-estul țării, dar au în vedere închiderea întregii granițe cu Rusia. Măsura ar putea fi aplicată chiar de marți seara.

Premierul finlandez Petteri Orpo a declarat recent că există indicii că „autoritățile străine sau alți actori” au jucat un rol în a ajuta oamenii să treacă ilegal granița. Rusia „încearcă să creeze o criză a migranților la granița cu Finlanda”, a anunțat și Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Citeşte şi: Slusari vede tot mai limpede: ‘Situația politică este tot mai clară’

Finlanda a aderat la NATO în luna aprilie, din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Țara nordică are o graniță de 1.340 de kilometri cu Rusia, care servește și drept graniță externă a Uniunii Europene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cursul valutar oficial al BNM la 18 iulie 2024

Cursul valutar oficial al BNM la 18 iulie 2024 Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 18 iulie 2024, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Valuta Cod Abr Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7656 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5963 Coroana...

Care este țara cu cea mai mare inflație din UE. România a fost detronată

Care este țara cu cea mai mare inflație din UE. România a fost detronată După ce România a fost timp de cinci luni țara cu...

Ministrul german al apărării: Dacă Trump câştigă, ţările NATO vor fi sub o ‘presiune mai mare’

Ministrul german al apărării: Dacă Trump câştigă, ţările NATO vor fi sub o 'presiune mai mare' Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat miercuri...

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro Comisia Europeană a anunţat miercuri că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.