Finlanda își va închide din nou frontiera cu Rusia din cauza solicitanților de azil

Publicat:

Finlanda își va închide din nou frontiera cu Rusia din cauza solicitanților de azil

Finlanda își va închide din nou întreaga frontieră cu Rusia pentru a opri fluxul de solicitanți de azil, a declarat joi ministrul de interne Mari Rantanen, potrivit Reuters.

La puțin timp după ce executivul finlandez a luat decizia de a redeschide, penntru două săptămâni, granița cu Rusia, a revenit la măsura de închidere a frontierei, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi: Alertă teroristă în Parlamentul European de la Strasbourg

Finlanda a transmis că numărul solicitanților de azil care sosesc prin Rusia a fost o acțiune orchestrată de Moscova ca represalii la decizia țării nordice de a spori cooperarea în domeniul apărării cu Statele Unite, acuzație pe care Kremlinul o neagă.

Solicitările de azil s-au oprit când Finlanda a închis granița la sfârșitul lunii noiembrie, dar au fost reluate joi, când două dintre cele opt puncte de trecere au fost deschise, cu aproximativ 36 de persoane care au cerut azil, a declarat Garda de Frontieră finlandeză.

Finlanda își va închide din nou frontiera cu Rusia din cauza solicitanților de azil

„Acum fenomenul a reînceput și vom închide întreaga frontieră”, a declarat ministrul de interne, Mari Rantanen, în fața parlamentului.

Citeşte şi: Putin avertizează Chişinăul: ‘Dacă nu vrea, nu trebuie’

Aproximativ 900 de solicitări de azil din națiuni precum Kenya, Maroc, Pakistan, Somalia, Siria și Yemen au fost înregistrate în Finlanda dinspre Rusia în luna noiembrie, o creștere de la mai puțin de unul pe zi în lunile precedente, a mai transmis Poliția de Frontieră din Finlanda.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre”

Rusia și-a retras și ultima navă militară pe care o mai avea în Crimeea. Flota rusă „a pierdut controlul asupra Mării Negre” Rusia și-a retras...

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie 17 iulie este a 198-a zi a calendarului gregorian și a 199-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 17 iulie 2024

Horoscop 17 iulie 2024  Nativii din zodia Capricorn se concentrează pe carieră, în timp ce Gemenii au o zi plină de energie, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.