Fiul unui fost militar Wehrmacht a fost acceptat ambasador al Germaniei la Varșovia

Publicat:

Polonia a acceptat propunerea ca Arndt Freytag von Loringhoven să devină noul ambasador al Germaniei la Varşovia, a anunţat luni seara ministrul-adjunct al afacerilor externe polonez, Szymon Szynkowski vel Sek, pentru agenţia de presă poloneză, informează marţi dpa, potrivit agerpres.

Aprobarea a venit după trei luni de la prezentarea propunerii. Această perioadă neobişnuit de lungă pentru acordarea acceptului pentru un nou ambasador a fost intens comentată în Polonia.


Citește și: Maduro a graţiat peste 100 de opozanţi

Germania nu avea un ambasador în Polonia de când Rolf Nikel, fostul ambasador, şi-a încheiat misiunea, la sfârşitul lui iunie.

Presa poloneză a speculat că unul dintre motivele din spatele acestei amânări ar putea fi posibila carieră militară pe care tatăl noului ambasador a avut-o în cadrul forţelor armate naziste Wehrmacht.

Vorbind despre provocările cărora noul ambasador german va trebui să le facă faţă, ministrul-adjunct al afacerilor externe polonez a subliniat “sensibilitatea specială a Poloniei cauzată de faptul că crimele din Al Doilea Război Mondial rămân o uriaşă rană nevindecată în conştiinţa poloneză”.

Vindecarea acestei răni este şi mai dificilă dacă se iau în calcul noile “încercări de a falsifica istoria şi decontarea incompletă a vinovăţiei şi greşelilor”, a spus Szynkowski vel Sek, citat de PAP.

“În acest context, poziţia Germaniei şi a politicienilor germani are o importanţă specială”, a spus el.

“Astăzi ştim, după mai multe discuţii cu partenerii germani, că viitorul ambasador este conştient de importanţa fundamentală a acestei probleme pentru Polonia şi este gata să se angajeze personal în promovarea unor cunoştinţe aprofundate despre istoria celui de-Al Doilea Război Mondial în rândul populaţiei”, a subliniat oficialul polonez.

Marţi, Polonia marchează 81 de ani de la cel de-Al Doilea Război Mondial, declanşat prin invadarea de către Germania nazistă a teritoriilor sale estice.

Luni, Freytag von Loringhoven a vizitat Institutul Pilecki din Berlin, numit astfel după ofiţerul polonez erou al celui de-Al Doilea Război Mondial care s-a autopropus să fie trimis în lagărul de concentrare de la Auschwitz şi a fost autorul primelor rapoarte secrete despre Holocaust.

Citește și: Trump nu are de gând să viziteze familia lui Jacob Blake

“Este important să popularizăm în Germania cunoştinţele despre ce au făcut germanii polonezilor”, a scris el în cartea de impresii împărtăşite de vizitatorii institutului.

Freytag von Loringhoven este un diplomat experimentat, care a fost înainte de aceasta ambasador al Germaniei la Praga. El a fost de asemenea director-adjunct al Agenţiei de Informaţii Externe a Germaniei (BND) şi coordonator al forţelor speciale ale NATO la sediul din Bruxelles.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.