Flacăra paralimpică a ajuns în Franţa prin tunelul de sub Canalul Mânecii

Publicat:

Flacăra paralimpică a ajuns în Franţa prin tunelul de sub Canalul Mânecii

Flacăra paralimpică a ajuns duminică în Franţa prin tunelul de sub Canalul Mânecii, purtată de Emmanuelle Assmann, medaliată la scrimă în fotoliu rulant, care a fost întâmpinată la sosirea ei de ministrul Sportului şi Jocurilor, Amelie Oudea-Castera, informează AFP.

Cu trei zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice, purtătoarea franceză a flăcării a sosit puţin după 14:00, ora României, la Coquelles (departamentul Pas-de-Calais) prin acest tunel, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Cu flacăra ataşată de fotoliul ei, Emmanuelle Assmann, medaliată cu bronz la Atena în 2004, a fost întâmpinată de o gardă de onoare formată din membri ai comitetului de organizare şi copii îmbrăcaţi în tricouri albe de voluntari.

“Este vorba de a înscrie sportul în inimile persoanelor cu dizabilităţi”, a declarat doamna Oudea-Castera cu câteva momente înainte de sosirea flăcării.

Pe lângă ministru şi şeful comitetului de organizare, Tony Estanguet, au fost prezente circa o sută de persoane, inclusiv în jur de cincizeci de aleşi şi voluntari.

Trecerea flăcării de la purtătorii britanici la cei francezi a avut loc în mijlocul tunelului în jurul orei 13:20. Flacăra îşi va continua călătoria spre Calais, unde vasul olimpic va fi aprins la ora 18:00.

Flacăra va fi apoi “înmulţită” în douăsprezece flăcări paralimpice care vor fi purtate de 1.000 de
purtători de torţe în aproximativ cincizeci de oraşe, existând 12 ştafete simultane.

Cele douăsprezece ştafete se vor îndrepta spre Paris, unde flacăra va ajunge pe 28 august pentru ceremonia de deschidere.

Aprinsă sâmbătă la Stoke Mandeville (Marea Britanie), leagănul istoric al Jocurilor Paralimpice, flacăra şi-a început călătoria traversând marea, prin Tunelul Mânecii, lung de aproximativ cincizeci de kilometri.

Ea a plecat duminică dimineaţa din Folkestone, ultimul oraş englez, de unde 24 de sportivi britanici au început să traverseze Tunelul. Ei s-au întâlnit la jumătatea drumului cu 24 dintre omologii lor francezi.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Istoria Jocurilor Paralimpice datează din 1948, când neurologul german Ludwig Guttmann a organizat competiţii sportive pentru foşti combatanţi, care deveniseră paraplegici sau erau ţintuiţi în scaune cu rotile, la spitalul din Stoke Mandeville, la nord-vest de Londra.

Acest eveniment a fost prevăzut pentru a coincide cu Jocurile Olimpice de la Londra din 1948.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lege mai îngăduitoare pentru șoferii germani care consumă cannabis

Lege mai îngăduitoare pentru șoferii germani care consumă cannabis Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a promulgat o lege prin care crește de 3,5 ori nivelul maxim...

În cât timp iese alcoolul din organism: după câte ore te poți urca la volan

În cât timp iese alcoolul din organism: după câte ore te poți urca la volan Mulți oameni își fac griji cu privire la cât timp...

GagauziyaLand pregătește un eveniment special de Ziua Independenței R.Moldova

GagauziyaLand pregătește un eveniment special de Ziua Independenței R.Moldova Pe 27 august, la ora 10:00, în parcul GagauziyaLand, blocul „Victorie” al lui Ilan Șor va...

Cetăţean ucrainean, blocat în Munţii Maramureşului. A rămas fără hrană şi este extenuat

Cetăţean ucrainean, blocat în Munţii Maramureşului. A rămas fără hrană şi este extenuat Un cetăţean ucrainean care a trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.