FMF caută soluții pentru a construi în următorii ani obiecte de infrastructură fotbalistică

Publicat:

FMF insistent soluții pentru a construi în următorii ani obiecte de infrastructură fotbalistică

În anul 2024, FMF are un calendar încărcat cu evenimente sportive atât cu caracter intern, cât și evenimente internaționale. Începând cu evenimentele în cadrul Programului “Fotbal în Școli”, până la organizarea meciurilor Echipelor Naționale – toate sunt evenimente importante pentru prezentul și pentru viitorul fotbalului moldovenesc.

Pentru luna Iunie este programată desfășurarea in Chișinău a două meciuri a Naționalei Principale cu Echipa Națională a Ciprului și cu Echipa Națională a Ucrainei – pentru 8 Iunie și pentru 11 Iunie, potrivit unimedia.info.


Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

În perioada 4 Iunie – 10 Iunie Moldova va fi gazda unui turneu amical internațional, cu participarea Echipelor Naționale U19 a Republicii Moldova, a Azerbaidjanului, a Kazahstanului și a Turciei.

În cadrul acestui turneu vor fi desfășurate 6 meciuri.

Organizarea a asemenea evenimente presupune un proces de identificare a posibilităților Echipelor Naționale, care în sine este complicat. Apoi e necesar un efort complex logistic. Suprapunerea calendaristică a acestor evenimente este de fapt rezultatul posibilităților Echipelor Naționale implicate – a jucătorilor și a staffului managerial și tehnic.

De altă parte, coincidența perioadei de desfășurare a acestor evenimente sportive a scos din nou în evidență deficitul de infrastructură fotbalistică, care-l confruntă azi țara noastră.

În condițiile deficitului de infrastructură care răspunde cerințelor standardelor actuale internaționale ale UEFA și FIFA (?), echipa FMF a fost nevoită să folosească unicele posibilități disponibile. A fost decis, după prioritate, ca meciurile Naționalei principale să fie desfășurate pe terenul arenei Zimbru, din Chișinău.

Iar meciurile turneului amical internațional cu participarea naționalelor U19 din 4 țări, vor desfășurate pe malul stâng al Nistrului: pe terenul stadionului Dinamo din Bender, și la complexul sportiv Sheriff din Tiraspol.

Odată cu acumularea experienței în organizarea și desfășurarea evenimentelor sportive, echipa FMF are capacitatea să aducă în Republica Moldova tot mai multe evenimente de fotbal internaționale. Statisticile arată că aceste evenimente captează atenția suporterilor locali și aduc un număr tot mai mare de turiști sportivi, care aduc sporesc esențial cererea de servicii hoteliere, de alimentație și de transport.

Însă, pentru a putea valorifica acest potențial și a susține atât dezvoltarea industriei fotbalului moldovenesc, cât și dezvoltarea industriei naționale HORECA, e nevoie să completăm golul de infrastructură fotbalistică calitativă.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Estimările arată că numai evenimentele fotbalistice pot aduce anual în Moldova circa 20 000 turiști sportivi, care ar procura numai servicii HORECA de peste 6 000 000 euro. Și aceste cifre sunt rezultatul scenariului modest. În scenariul optimist, în următorii 5 ani cifrele pot fi ușor dublate.

Bazându-se pe aceste raționamente, echipa FMF va caută insistent soluții pentru a construi în următorii ani obiecte de infrastructură fotbalistică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

Întreruperi şi limitări în furnizarea energiei electrice

Se anunță întreruperea temporară a energiei electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că miercuri, 17 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.