FMI va oferi sprijin Serviciului Fiscal de Stat din Moldova

Publicat:

FMI va oferi sprijin Serviciului Fiscal de Stat din Moldova

Despre aceasta a comunicat Serviciul Fiscal de Stat, menționând că, în perioada 15-26 aprilie, se află în misiune la SFS expertul Fondului Monetar Internațional, Telita Snyckers, care va acorda suport în consolidarea capacității instituționale de gestionare a riscurilor de nerespectare a obligațiilor fiscale și va desfășura instruiri relevante.

La începutul misiunii, directorul SFS, Olga Golban, și directorul adjunct al SFS, Valerii Vlas, s-au întâlnit cu Telita Snyckers pentru a discuta despre programul de activitate al acesteia pentru următoarele 2 săptămâni, precum și despre obiectivele pe care părțile și-au propus să le atingă, potrivit infomarket.md.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Directorul SFS și-a exprimat recunoștința față de experții FMI pentru sprijinul constant acordat autorității fiscale, subliniind că eforturile comune vor permite atingerea obiectivelor stabilite, obiectivul principal al cărora este eficientizarea administrării fiscale și maximizarea rezultatelor acțiunilor întreprinse de SFS.

Olga Golban a menționat că SFS acordă o atenție deosebită optimizării și eficientizării gestionării riscurilor. La rândul său, Telita Snickers a atras atenția asupra faptului că SFS a înregistrat progrese în diverse domenii de activitate trasate de cooperarea bilaterală, lăudând, totodată, deschiderea instituției față de contribuabili.

Referindu-se la gestionarea riscurilor de nerespectare a cerințelor fiscale, expertul FMI a menționat că acest proces este foarte important pentru întreaga activitate a SFS, iar analiza datelor este foarte utilă chiar și în găsirea soluțiilor.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

De asemenea, în cadrul misiunii, expertul FMI va discuta cu membrii comitetului de gestionare a riscurilor de neconformitate la SFS aspecte ce țin de componența acestuia, regulamente, atribuții, ședințe, raportare și luare a deciziilor, progresul înregistrat în ceea ce privește registrul riscurilor, precum și va examina implementarea planului de îmbunătățire a conformării în diferite sectoare ale economiei naționale. În timpul misiunii, vor avea loc o serie de instruiri privind sistemul de gestionare a riscurilor.

Totodată, săptămâna viitoare, directorul Serviciului Fiscal de Stat va avea o întrevedere cu managerul de program, Enriko Aav, în cadrul căreia vor fi discutate posibilitățile de extindere a asistenței FMI pentru Serviciul Fiscal de Stat al Republicii Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A fost aprobat suplimentul ordinii de zi a ședinței plenare a Parlamentului de săptămâna viitoare. Ce este pe listă

A fost aprobat suplimentul ordinii de zi a ședinței plenare a Parlamentului de săptămâna viitoare. Ce este pe listă Parlamentul urmează să ratifice Acordul cu...

Șefa BNM a purtat discuții cu membrii Asociației Investitorilor din România

Șefa BNM a purtat discuții cu membrii Asociației Investitorilor din România Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, a purtat discuții cu membrii Asociației...

Inspectoratul General de Carabinieri/ Sinteza săptămânii

Inspectoratul General de Carabinieri/ Sinteza săptămânii În perioada 17 – 23 mai 2024, au activat peste o mie de carabinieri la menținerea și asigurarea ordinii...

Controversata ediţie din 2024 a Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori

Controversata ediţie din 2024 a Eurovision a fost vizionată de un număr record de telespectatori Controversata ediţie din 2024 a concursului muzical Eurovision a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.