Forţele democratice siriene încep ofensiva împotriva jihadiștilor

Publicat:

Forţele democratice siriene (FDS, dominate de luptători kurzi) au anunţat vineri lansarea unei ofensive împotriva jihadiştilor din gruparea Statul Islamic în estul ţării, la frontiera cu Irakul, în coordonare cu coaliţia internaţională antijihadistă, condusă de Washington şi forţele irakiene, informează AFP, potrivit agerpres.

“În cooperare cu forţele coaliţiei internaţionale şi armata irakiană, forţele noastre au lansat o campanie denumită ‘Descurajarea terorismului’ pentru a alunga celulele grupării teroriste Daesh (acronimul arab pentru Statul Islamic) în estul ţării, de-a lungul râului Khabur şi a frontierei siriano-irakiene”, au anunţat într-un comunicat FDS.


Citește și: IBIZAGATE: Heinz-Christian Strache spune că a fost DROGAT!

Gruparea Daesh, ale cărei atacuri “s-au intensificat recent, reprezintă o reală ameninţare pentru stabilitate şi securitate” în această regiune, adaugă comunicatul.

După ce s-a autoproclamat “califat” în 2014, cuprinzând teritorii din Siria şi Irak, Statul Islamic a suferit înfrângeri în ambele ţări, prăbuşindu-se în martie 2019.

Dar jihadiştii, care au revenit în clandestinitate, continuă să comită atacuri ucigătoare, în special în vastul deşert din centrul Siriei, care se întinde din provincia Homs (centru) până în Deir Ezzor (est).

Atacurile grupării ţintesc atât armata siriană, cât şi aliaţii acesteia, precum forţele kurde, susţinute multă vreme de Washington în lupta lor împotriva Statului Islamic.

Din martie 2019, forţele kurde, susţinute de coaliţia antijihadistă, au efectuat mai multe atacuri împotriva grupării SI, vânându-i celulele clandestine, dar fără a reuşi să-i stopeze activităţile.

Citește și: Lego donează 4 milioane de dolari pentru combaterea rasismului

SUA au cerut joi aliaţilor lor să continue să finanţeze lupta împotriva Statului Islamic în pofida crizei economice provocate de pandemia de COVID-19.

“Lupta noastră împotriva Statului Islamic continuă şi va continua şi în viitor. Nu putem să ne culcăm pe lauri”, a avertizat secretarul de stat american Mike Pompeo.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.