Forțele germane deconectează o conexiune la serviciul de videoconferințe Webex, după o breșă de securitate

Publicat:

Forțele germane deconectează o conexiune la serviciul de videoconferințe Webex, după o breșă de securitate

Forţele armate germane au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinţe Webex, platformă similară Zoom, după o breşă de securitate din cauza căreia date de la peste 6.000 de reuniuni prin videoconferinţă ale forţelor armate germane au fost vizibile în reţea până vineri seară, a dezvăluit astăzi Zeit Online, citat de EFE, și Agerpres.

Ediţia digitală a săptămânalului german notează că experţii se chinuiau de câteva zile să şteargă reuniunile prin videoconferinţă care au avut loc în trecut, unele dintre ele catalogate drept secrete pentru că abordau subiecte precum rachetele Taurus şi Meteor sau discuţii pe tema „câmpului de luptă digital”.


Astfel, printre informaţiile vizibile provenind de la aceste videoconferinţe figurau data, ora şi durata, persoana care a convocat întâlnirea şi tema întâlnirii.

În plus, link-urile către sălile de şedinţe digitale personale ale celor 248.000 de membri ai forţelor armate germane erau organizate după o schemă identificabilă şi nici nu erau protejate cu parolă.

Astfel, de exemplu, Zeit Online a reuşit să găsească, printre altele, sala de şedinţe digitală a lui Ingo Gerhartz, şeful forţelor aeriene.

Gerhatz a fost unul dintre participanţii la conversaţia virtuală din luna martie dintre patru ofiţeri germani privind rachetele Taurus care a ajuns în presa rusă şi care, după cum a declarat la acea vreme ministrul apărării german Boris Pistorius, ar fi putut fi înregistrată din cauza unei „erori individuale” a unui participant în momentul în care s-a conectat din altă ţară fără să-şi ia măsurile de precauţie necesare.

Citește și: Studenții suspendați în urma demonstrațiilor din SUA, invitați să-și continue studiile în Yemen

Forţele armate germane organizează, conform propriilor lor date, 45.000 de întâlniri pe lună.

Oficiul Federal pentru Securitatea Informaţiilor (BSI) a aprobat platforma Webex pentru utilizare generală de către autorităţi în 2019 şi a certificat-o în conformitate cu catalogul său de criterii pentru cloud computing.

Zeit Online avertizează că şi conexiunile cancelarului german Olaf Scholz, şi ale Ministerelor de Finanţele, Cercetării şi Economiei au fost sau continuă să fie afectate.

Astfel, săptămânalul german s-a putut conecta în această sâmbătă la sălile de şedinţe digitale ale lui Scholz şi ale ministrului economiei, Robert Habeck, în timp ce cea a ministrului de finanţe, Christian Lindner, a fost închisă între timp.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

13 răniţi în urma ciocnirii a două trenuri într-un tunel din Belgrad

13 răniţi în urma ciocnirii a două trenuri într-un tunel din Belgrad În total, 13 persoane au fost rănite vineri, dintre care patru grav,...

Zelenski respinge ideea unui ‘armistiţiu’ pe perioada Jocurilor Olimpice

Zelenski respinge ideea unui 'armistiţiu' pe perioada Jocurilor Olimpice Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, vineri, pentru AFP, că a respins ideea unui "armistiţiu" în...

În această dimineață, o aeronavă de tip C-17 din SUA a aterizat pe aeroportul din Chișinău. Care a fost motivul

În această dimineață, o aeronavă de tip C-17 din SUA a aterizat pe aeroportul din Chișinău. Care a fost motivul În această dimineață, o aeronavă...

Zelenski: Ucraina are doar un sfert din mijloacele antiaeriene de care are nevoie

Zelenski: Ucraina are doar un sfert din mijloacele antiaeriene de care are nevoie Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a trecut în revistă vineri, pentru agenţia France...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.