Forţele irakiene AU CURĂŢAT jumătate din deşert, dar se aşteaptă la o luptă grea cu ISIS în valea Wadi Hauran

Publicat:

Forţele irakiene au ”curăţat” jumătate din deşert, în care-i urmăresc pe jihadişti, însă este necesar să se pregătească de o bătălie dură la Wadi Hauran, unde se află redute ale Statului Islamic (SI), a declarat luni un ofiţer de rang înalt pentru AFP, potrivit news.ro.

”Unităţile noastre au curăţat 50% din suprafaţa totală a deşertului de aproximativ 29.000 de kilometri pătraţi. Prima fază s-a încheiat, iar acum unităţile noastre vor proceda la curăţarea restului zonelor deşertice”, a declarat luni pentru AFP generalul Yehya Rassoul, un purtător de cuvânt al Comandamentului Comun al Operaţiunilor (JOC).


Citeşte şi: Ramzan Kadârov este gata să demisioneze şi-l lasă pe Putin să-i aleagă succesorul

Între zonele care rămân de ”curăţat” se află Wadi Hauran, o vale ”adâncă”, care ”duce în teritoriul sirian”, a adăugat el.

”Misiunea este să se distrugă toate ascunzătorile în deşert şi văi, pentru a se securiza frontiera de vest a Irakului cu Siria”, a declarat generalul Rassoul, potrivit căruia grănicerii şi armata irakiană vor putea, atunci, să preia controlul asupra frontierei.

Wadi Hauran este cea mai lungă vale din Irak. Situată în provincia de vest Al-Anbar, ea se întinde pe 350 de kilometri – de la frontiera saudită până la Eufrat şi continuă până la frontierele siriano-irakiană.

Ea se află în mare parte pe mâna Statului Islamic din 2014, iar în acest relief accidentat – cu strâmtori de până la 200 de metri adâncime – organizaţia jihadistă a stabilit poziţii, ascunzători, depozite de armament şi posturi de repliere.

Citeşte şi: 100.000 de oameni au fost evacuaţi din cauza erupţiei vulcanice din Bali

Armata irakiană şi Forţele paralimitare Hashd al-Shaabi (Forţele de Mobilizare Populară) au lansat această ofensivă în urmă cu patru zile.

La sfârşitul acestei bătălii urmează să anunţe premierul irakian Haider al-Abadi înfrângerea totală în Irak a grupării sunnite ultraradicale care a ameninţat, în 2014, existenţa însăşi a ţării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.