Forţele israeliene au ucis doi palestinieni în Cisiordania

Publicat:

Doi palestinieni au fost ucişi joi dimineaţa într-o nouă operaţiune a forţelor israeliene în Cisiordania ocupată, la o săptămână după atacurile sângeroase care au avut loc în plin centrul Tel Avivului, a anunţat Ministerul Sănătăţii palestinian, informează AFP, potrivit agerpres.

“Doi tineri au murit în urma rănilor după un atac israelian în districtul Jenin”, în nordul Cisiordaniei, a anunţat ministerul într-un comunicat.


Citeşte şi: Andrzej Duda acuză de la Kiev: ‘Este terorism, nu război!’ – Black News

La rândul său, armata israeliană a informat că desfăşoară “operaţiuni de contraterorism” în Cisiordania ocupată, fără a comenta deocamdată cu privire la victimele anunţate de autorităţile palestiniene.

Potrivit unor surse locale, cei doi tineri au murit în timpul unor confruntări care au avut loc în sate situate în jurul oraşului Jenin, bastion al mişcărilor armate palestiniene în nordul Cisiordaniei.

Armata israeliană a lansată sâmbătă o amplă operaţiune în Cisiordania ocupată, afirmând că îi caută pe suspecţii implicaţi, în opinia ei, în atacurile anti-israeliene, în special în cel care s-a soldat joia trecută cu trei morţi în centrul Tel Avivului şi care a fost comis de un tânăr palestinian din Jenin.

Din 22 martie, Israelul a fost lovit de patru atacuri, primele două întreprinse de arabi israelieni cu legături în organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI) şi ultimele două de palestinieni originari din sectorul Jenin.

Citeşte şi: Marine Le pen ar fi deschisă unei Franțe care PLEACĂ din Uniunea Europeană – Black News

Aceste atacuri s-au soldat cu 14 morţi în total, în timp ce 20 de palestinieni, printre care atacatori, au fost ucişi în violenţe după această dată.

Miercuri, trei palestinieni şi-au pierdut viaţa în diferite incidente în Cisiordania. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.